Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Student inom statsvetenskap för uppdrag på förskoleförvaltningen

Sista ansökningsdag
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du på jakt efter ett spännande och kvalificerat extrajobb? Vill du, tillsammans med en annan studentmedarbetare, utforska hur förskoleförvaltningen hanterar och arbetar med utökad vistelsetid i förskolan? Då är detta möjligheten för dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker två engagerade studentmedarbetare till en utredning gällande utökad vistelsetid i förskola. Syftet är att utreda hur ansökningar och beslut hanteras i olika delar av staden. Om resultatet visar att hanteringen i staden ser olika ut ska ni ta fram förslag på förbättringsåtgärder. Ni kommer att inhämta en stor mängd material som behöver analyseras. Tillsammans kommer ni kommer också att omvärldsbevaka samt genomföra vissa intervjuer eller inhämta information genom möten med exempelvis rektorer och handläggare.

Som studentmedarbetare i Malmö stad får du möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Vi erbjuder dig relevant och kvalificerad arbetslivserfarenhet, värdefulla kontakter samt lön. Arbetstiden kan motsvara ungefär 10-15 timmar i veckan. 

I det här uppdraget är du inte ensam, utan vi söker två drivna studenter som vill samarbeta i detta spännande uppdrag.

Kvalifikationer

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som har läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studerar under hela uppdragsperioden.

Du studerar inom statsvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet, i synnerhet om du har kunskap om förskolans lagstiftning.  

Som person är du driftig, effektiv och vill se resultat av ditt arbete. Du är social och har lätt för att kommunicera med andra människor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra intervjuer och enkäter. Du kan samla, strukturera och analysera material samt kommunicera tydligt i tal och skrift. Du behärskar med lätthet Microsoft Office-paketet.

 

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med cirka 5 300 medarbetare och bedriver verksamhet i omkring 250 enheter geografiskt spridda över hela staden.

Ekonomiavdelningen är en av fyra stabsavdelningar. Avdelningen består av tre enheter; enheten för fysisk miljö, ekonomienheten samt placering- och tillsynsenheten.

Placering- och tillsynsenheten har två huvuduppdrag. Det ena är planering och handläggning av förskoleplatser i Malmö stad. Det andra huvuduppdraget är att bedriva tillsyn över de fristående huvudmän som bedriver förskola i Malmö stad. På enheten handläggs ca 7000 erbjudande om plats varje år. I denna del är det viktigt att vara en lyhörd och flexibel stödfunktion till förvaltningens rektorer och biträdande rektorer i deras löpande verksamhetsplanering.

Som team värdesätter vi samarbete, kunskapsutbyte och flexibilitet. Vi har stort utbyte av varandra och värdesätter vår trivsel och positiva anda.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad 
Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 120 timmar från oktober-januari
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du ca 10 -15 timmar i veckan dagtid. Arbetstiden är till stor del flexibel. Du kommer överens med din handledare om arbetstider som går att kombinera med dina studier. 
Antal tjänster: 2
Tillträde: Oktober 2024

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren