Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Ekonomichef till Alstra Nordic

Publiceringsdatum
13 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Trivs du i en strategisk och affärsorienterad ekonomiroll där du får vara en nyckelperson i ett företag som gör skillnad för både konsument och klimat? Alstra Nordic är ett kundorienterat och ansvarstagande företag som med sina energilösningar har visionen om att vara det självklara valet för netto noll. Vill du bli en av oss? Då ska du söka tjänsten som Ekonomichef!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Alstra Nordic.

Om företaget

Alstra är ett solcellsföretag som är specialiserat på att hjälpa villaägare och lantbrukare att investera i kompletta solcellsanläggningar, batterier och laddboxar för elbilar. Du kommer att bli del av ett företag med ca 40 medarbetare och som står för värderingar så som ansvar, engagemang, transparens och ärlighet. Företaget har över 30 års samlad erfarenhet från solcellsbranschen där de tillsammans har sålt, projekterat och installerat tusentals solcellsanläggningar i södra Sverige. Nöjda kunder och Alstras bidrag till ett fossilfritt Sverige är det som driver bolaget framåt.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef leder och utvecklar du ekonomifunktionen, tillsammans med företagets VD. Du ansvarar över den löpande redovisningen och säkerställer att den sker enligt gällande lagar och regler. Du utvecklar, implementerar och bevakar ekonomiska strategier för att stödja företagets mål. Du leder budgetprocessen och upprättar samt analyserar finansiella rapporter som presenteras för ledning och styrelse samt andra intressenter. Du sätter prognoser och genomför riskanalyser och föreslår åtgärder för att minimera ekonomiska risker. I rollen samarbetar du med andra avdelningar för att främja en integrerad och effektiv verksamhet och ger stöd till övriga chefer i att utveckla KPI-rapporter. Övriga arbetsuppgifter innefattar att stötta i löneadministration samt upprätta försäkringslösningar. Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

* Ekonomistyrning och företagsstrategi
* Riskanalys och kontinuerligt förbättringsarbete
* Löpande och övergripande redovisningsansvar; månad, kvartals- och årsredovisning
* Budget- och prognosarbete
* Utveckling av rutiner och processer
* Administration av leasing av fordon och factoring samt kontakt med bank, försäkringsbolag, revisorer

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial ekonomiutbildning eller motsvarande erfarenhet
* Flera års erfarenhet av ekonomiarbete i en liknande roll
* Mycket goda erfarenheter i ekonomistyrning och redovisning, gärna av både tjänster och fysiska produkter
* Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel samt av komplexa integrerade system
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
* Erfarenhet av Microsoft Dynamics 365 samt Power BI är meriterande
* Kunskaper kring lagerhantering- och redovisning är meriterande

Du är pragmatisk, är kreativ samt trivs som bäst i en föränderlig miljö där du får bidra till utveckling. Du har ett genuint intresse för ekonomi, affärer och försäljning och sätter alltid verksamhetens tillväxt och resultat i första hand. Din analytiska förmåga gör att du kan omvandla nyckeltal och strategier till konkreta aktiviteter som ger resultat. Som ekonomichef tar du ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter, ser tydliga brister och risker i strategier och vågar träda in och fatta både snabba och avgörande beslut under olika omständigheter. Du förstår vikten av en god kommunikation och uttrycker dig tydligt och välformulerat muntligen, både i små och stora grupper. Du missar sällan detaljer eftersom du planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Att samarbeta med och motivera andra så att ni tillsammans kan nå gemensamma mål är en självklarhet för dig.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse med viss hänsyn till uppsägningstid
Plats: Arlöv
Lön: Enligt överenskommelse

Vi kommer att utföra en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.