Hoppa till innehåll
Lantmännen Maskin logotyp

Verksamhetsekonom

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar och verkstadstjänster. Vi är drygt 700 anställda och finns över hela Sverige. Nu söker vi efter en affärsinriktad Verksamhetsekonom till vårt kontor i Malmö.

Det här kommer du att göra:

I rollen som Verksamhetsekonom hos Lantmännen Maskin kommer du att arbeta nära organisationen gällande framförallt servicemarknad, bestående av Reservdelar och Verkstad. Du kommer att, tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen, ha daglig kontakt med våra anläggningar runt om i landet vilket ställer krav på din kommunikationsförmåga, såväl i tal som i skrift. Du kommer att rapportera till företagets Chef Affärscontrolling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att säkerställa korrekt uppföljning av reservdelar och verkstad ur olika aspekter, lager, kalkyler, claims, serviceavtal etc med tillhörande balansavstämningar. Det ingår också att vara ansvarig för hyresfaktureringar och periodisering av desamma, hantering av försäkringsärenden samt att hålla IFRS registret uppdaterat. Lantmännen Maskin bedriver också en 3 PL affär, där denna tjänst ansvarar för den månatlig fakturering av 3 PL tjänster. Du kommer att arbeta med analys, redovisning och rapportering. Du kommer även att supportera i arbetet kring den löpande bokföringen och vid bokslut samt är behjälplig med revisionsmaterial. Vi arbetar idag i ett cloudbaserat M3, du behöver trivas i en föränderlig miljö med ett proaktivt förhållningssätt.

Det här behöver du för att lyckas och trivas hos oss:
  • Högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi, minst 5 års erfarenhet av liknande arbete
  • Vara intresserad av verksamheten och dess processer
  • Gillar att analysera och förbättra interna processer
  • Förmåga att kommunicera ekonomi på ett lättförståeligt sätt
Det är även meriterande om du:
  • Tidigare har arbetat inom maskinbranschen eller liknande
  • Arbetat i M3/Movex
Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning som vi önskar tillsätta så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Ewa Lebaek, Chef Affärscontrolling, på tfn 010-556 38 77. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Beatrice Glemming, HR Business Partner, på tfn 010-556 05 25.

Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker till tjänsten online senast den 2024-08-18.

Vi ser fram emot din ansökan!
Lantmännen Maskin logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Scan, Korvbrödsbagarn, GoGreen, FINN CRISP och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.