Hoppa till innehåll
VA Nordic logotyp

Redovisningsekonom till VA Gruppen

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
VA-gruppen är ett av Skånes ledande VA bolag och vi ingår i VA Nordic med en årsomsättning på ca 700 MSEK och ca 220 medarbetare. Koncernen är expansiv och strävar efter att ligga i framkant avseende processtöd samt teknisk utrustning.

VA Gruppen söker nu en spännande tjänst som Redovisningsekonom/Projektadministratör. I rollen kommer du att spela en central roll på vår ekonomiavdelning och vara en viktig del av vårt team för att säkerställa vår fortsatta tillväxt och framgång.

En viktig del i ditt arbete är att stötta våra projektledare med budget, kostnadsuppföljning och prognostisering i våra projekt. Detta är ett kontinuerligt arbete som sker i nära dialog och samarbete med arbetsledare och platschefer för projekten.

Vi söker en person som har en passion för ekonomi och som vill utveckla sina färdigheter i en dynamisk och utmanande miljö.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar (tillsammans med övriga i ekonomiteamet):
 • Följa upp och uppdatera projektens ekonomiska ställning
 • Uppföljning/rapportering av projekt vid månadsbokslut/årsbokslut
 • Stötta i budgetering -och prognosarbete för projekten
 • Stödja platschefer med viss administration kring projekten
 • Stötta vid indexregleringar löpande under året
 • Stötta vid månadsbokslut
 • Löpande bokföring
 • Registrera leverantörsfakturor
 • Löpande bokföring
 • Avstämning av reskontror
 • Viss fakturering
 • Momsrapport
 • Stötta redovisningsteamet i det löpande arbetet
Rollen innebär en hel del analysarbete, praktisk hantering av siffermaterial i vårt projektsystem Next tillsammans med övriga ekonomer.

I denna roll är du ett viktigt stöd för platschefer, entreprenadingenjörer och övriga medarbetare. Du skapar struktur i vårt projektsystem Next, lägger ibland upp egna projekt, fakturerar och ser till att vi har god ordning i våra kundprojekt. Rollen kan innebära vissa administrativa uppgifter som hantering av tidrapporter, avstämningar av tid, kontering av leverantörsfakturor etc.

I större projekt stöttar du platschefen och entreprenadingenjören med ekonomistyrning och rapportering, samt uppdaterar projektbudgetar och prognoser tillsammans med övriga i ekonomiteamet.

Meriterande är om du har erfarenhet av större, mer komplexa projekt vilket ställer krav på en djupare kunskap om projektredovisning och ekonomi. Dock finns kompetensen i företaget för att långsiktigt växa in i denna roll vilket gör att du som är hungrig och vill utvecklas har stora chanser till detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet som redovisningskonsult/redovisningsekonom/projektadministratör gärna i entreprenad/byggbranschen men inget krav. Du har ekonomisk utbildning på minst gymnasienivå, eller liknande. Goda kunskaper i Office365, framför allt Excel är nödvändigt.

Som person har du en förmåga att snabbt skapa goda relationer och gillar att ha många kontakter med andra människor. Du har förmåga att förklara saker på ett pedagogiskt sätt. Du arbetar strukturerat, är noggrann och kan ta eget ansvar för att arbetsuppgifter blir slutförda i tid. Du motiveras av att, självständigt men också i grupp, att arbeta med siffror i en arbetsmiljö med högt i tak och med högt tempo.

VA Gruppen erbjuder en varm och trevlig arbetsplats i fräscha lokaler och här får du vara del i ett kulturdrivet familjärt företag i en spännande utvecklingsmiljö.

Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Tjänsten är placerad i Trelleborg på vårt huvudkontor.

Låter detta som en spännande möjlighet för dig? Skicka in din ansökan idag!

För frågor om tjänsten, kontakta Jens Lundgren, Ekonomichef tel. 0709-76 49 42.

Vi ser fram emot din ansökan!

Annonsen ligger ute under sommaren och vi ha för avsikt att börja med intervjuer v 34.

Övrigt

B körkort

Tillsvidareanställning

Generöst Friskvårdsbidrag
VA Nordic logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

VA Nordic är ett ledande VA bolag i södra Sverige som har skapat en organisation som kan ta helhetsansvar för ett komplett VA behov, och vårt mål är att alltid säkra friskt vatten och fungerande avlopp- och dagvattensystem.