Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Junior Firmware Engineer for Axis Communications!

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du ingå i ett team där innovation, kreativitet och problemlösning genomsyrar arbetet och utgör kärnan i Axis Communications tekniska resa? Axis Communications söker nu sin nya firmware engineer för deras FIxed Dome Cameras avdelning.



Om tjänsten

I rollen som firmware engineer kommer du att bli en del av Axis Communications Fixed Dome Cameras avdelning. Här utvecklar man, levererar och underhåller den mjukvaran som existerar för olika produkter inom Axis. Här kommer du framförallt utveckla i C och C++. Du kommer jobba väldigt nära hårdvaran, och det gäller att du delvis är bekväm och kunnig inom just C & C++ men även att du har ett stort intresse för hårdvara och hur den interagerar med mjukvaran.
Här kommer du vara en del av en större avdelning som består av 25 personer i nuläget. Här kommer du jobba nära dina kollegor och resterande delar av organisationen för att uppnå de bästa, mest effektiva lösningarna!

Du kommer att få möjlighet att utvecklas i en miljö som värdesätter individuell tillväxt och teamwork. På Axis avsätter man även tid för innovationsdagar där du tillsammans med kollegor får möjlighet att utforska nya metoder och utveckla idéer tillsammans. Detta arbete är grundläggande för majoriteten av Axis fantastiska kameraprodukter!

Rollen innebär omfattar en konsultlösning via Academic Work med goda förutsättningar för överrekrytering.

Du erbjuds

  • En dynamisk roll där du både deltar i spännande projekt och aktivt bidrar till att utveckla företagets tekniska verksamhet.
  • En prestigelös miljö där idéer, kreativitet och innovativt tänkande uppmuntras och implementeras
  • En trygg anställning med bra anställningsförmåner så som flexibla arbetstider, företagsbonus, försäkringar, daglig frukost, flyttstöd vid behov, egen Axis-cykel med mera.


Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du som verkligen brinner för hårdvarunära programmering trivas som fisken i vattnet. Framförallt tror vi att du har ett enormt intresse och driv för att utvecklas. Motivering till just denna tjänst kommer värderas högt under rekryteringsprocessen!

Här kommer du att:

  • Vara en del av att utveckla software till produkter i olika projekt
  • Analysera och jobba en del med troubleshooting och bugfix
  • Optimera de olika embedded systemen som finns
  • Konfigurera Axis OS (Deras egna Linux baserade OS) till den nya senaste generationen av produker


Kvalifikationer
  • Har en avslutad kandidat -eller masterexamen inom datavetenskap, fysik, matematik eller liknande relevant inriktning.
  • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter av att programmera i C.
  • Har gedigen kunskap inom Linuxmiljöer. Framförallt erfarenhet av programmering inom Linux system.
  • Har ett otroligt starkt intresse för hårdvara, kanske bygger du egna kontroller, eller pysslar med IoT hemma.
  • Talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har

  • Mycket god kunskap inom C++ och Rust

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Förändringsbenägen
  • Ansvarstagande
  • Intellektuellt nyfiken
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se