Hoppa till innehåll
Saab Dynamics logotyp

ILS ingenjör

Publiceringsdatum
31 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

ILS-ingenjör
Linköping

Om du har ett genuint intresse för teknik i framkant och vill få möjlighet till att bidra till vår fortsatta utveckling inom försvarsindustrin, då kan tjänsten som ILS-ingenjör på Saab Dynamics vara något för dig!

Vi erbjuder
Som ILS-ingenjör på Saab Dynamics verkar du i en högteknologisk miljö inom försvarsindustrin. Arbetsplatsen erbjuder prestigelöshet och präglas av en positiv och utvecklingsorienterad kultur där dina chanser att hitta spännande utvecklingsmöjligheter är goda.

Att arbeta på Saab Dynamics innebär en bredd i teknik och kontaktytor som är lite utöver det vanliga. Avdelningen ansvarar för systemsäkerhet, ILS, och verifiering för samtliga understöds-, missil- och undervattensprodukter.

Arbetsuppgifter
Som ILS-ingenjör på Saab Dynamics kommer du att arbeta med verksamhetsutveckling för att ständigt förbättra våra processer och metoder och du kan också komma att hamna i en teamledande funktion. I rollen skapar du underhållsberedningar av system som användas av försvarsmakter och civila kunder världen över och du kommer även att vara en viktig del i utvecklingen av system.

I dina arbetsuppgifter ingår även analysarbete inom följande områden:

  • Maintainability
  • Supportability
  • Maintenance
  • LCC/LSC (Life Cycle Cost/Life Support Cost)

Vad har Gustav Berg, ILS-Manager, att säga om hur det är att jobba på Saab Dynamics? 

"Jobbet är omväxlande och utvecklande. Genom bra kollegor med olika kompetenser ger det mig ofta utrymme att göra det jag är bra på och få stöd i svårigheter. Kulturen att våga fråga, ha dialog och gemensamt lösa problem är för mig det bästa med att jobba på Dynamics. Jag upplever också en god dialog uppåt mot chefer, om jag skulle vilja ta mer ansvar och jobba mer är det möjligt, om det istället blir för mycket finns alltid möjlighet att diskutera en lösning på det.

Flexibilitet, bra chefer och påverkan på sin arbetssituation finns här och det uppskattar jag. Här uppskattas jag uppåt för min kompetens och ju mer ansvar man tar desto mer frihet ges också medarbetaren.

Jag arbetar i två olika team och flera projekt. Stämningen är god i båda, även om det finns utmaningar i projekten bidrar teamkänslan alltid till att man klarar uppgiften och reder ut den tillsammans. Hittills har jag aldrig känt mig ensam om att lösa svåra problem, utan teamet finns alltid i bakgrunden att fråga om hjälp och stöd. Jag är personligen utåtriktad och älskar att jobba integrerat med människor. Jag blir glad då folk frågar mig och utvecklas i dialogen med andra."

Om dig
För att trivas i rollen som ILS-ingenjör har du en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv, du är analytisk och har en stark vilja att förstå kundens behov. Du vill kontinuerligt utvecklas och fördjupa dig inom området och produkterna som du kommer i kontakt med.

För att lyckas i rollen krävs det att du har:

  • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande
  • Behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Har några års arbetslivserfarenhet inom ILS eller närliggande områden (t.ex. RAMS)

Meriterande är om du har erfarenhet av något eller några av följande områden:

  • Ansvarat för tekniska system
  • Projektledning
  • Förståelse från Försvarsmaktens organisation och system

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 076-83 665 63, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om Saab
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen 

Saab Dynamics logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup