Hoppa till innehåll
Coromatic AB logotyp

Senior Service Engineer Critical Infrastructure / Termografering

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är service, driftsättning och optimering av anläggningar det roligaste i ditt jobb? Är du intresserad av att antingen utöka dina tidigare erfarenheter inom termografering eller lära dig mer om detta spännande område? Tycker du att kollegor med både humor och bred teknisk kompetens inom både reservkraft, kyla och UPS låter toppen? Då kan det här vara en tjänst för dig! I denna roll får du möjlighet att kombinera arbete som Service Engineer med ansvar för termografering, där du får chansen att utvecklas och växa i båda dessa områden.

Om rollen

I den här rollen har du två viktiga ansvarsområden. För det första är du Senior Service Engineer inom Critical Infrastructure, där elanläggningar och avbrottsfri kraft är centrala områden. Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa kontinuerlig kraftförsörjning till våra kunder med fokus på service och felsökning.

Dessutom innebär rollen ett ansvar för termograferingsarbete, vilket innebär att du ansvarar för teknisk övervakning av system, ställverk, samt utför tester och verifiering av anläggningar med mera. Ditt ansvar är att använda termografiska kameror för att noggrant undersöka och analysera värmemönster och temperaturvariationer i elutrustning och ledningar. Om du är teknikintresserad, älskar att lösa problem och strävar efter att utvecklas i din yrkesroll, så kommer du att trivas hos oss.

Du kommer att tillhöra Norrköpingskontoret men utgår hemifrån. Vi har uppdrag i hela region mitt, därav förekommer resor med övernattningar i tjänsten.

Frihet under ansvar är våran filosofi. Vi i CI-teamet är ett starkt team med mycket engagemang som ställer upp för varandra 24/7 - när du har jouren och något går snett en sen natt kan du alltid lita på att det finns backup. Vi är ett glatt gäng som stöttar varandra och tycker om att ha kul på jobbet.

Du erbjuds
 • Ett ansvarsfullt och utvecklande jobb där du får vara med och bidra till ett motståndskraftigt och hållbart samhälle
 • Jobba i en organisation som genomsyras av förtroende och frihet under ansvar
 • Generösa förmåner såsom tjänstebil, friskvårdsbidrag, rabatterat el-avtal och sommararbetstid
Vem är du?

För att kunna utföra jobbet på bästa sätt ser vi gärna att du har med dig:
 • Gymnasieutbildning eller YH-utbildning inom el
 • ECY-certifikat
 • Allmänna kunskaper inom elkraftssystem
 • Arbetslivserfarenhet som elektriker/eltekniker
 • Erfarenhet av termografering är önskvärt, men vi är även intresserade av dig som är villig att lära dig. Om du saknar tidigare erfarenhet inom termografering erbjuder vi utbildning inom området.
 • B-körkort
 • Engelska & svenska i tal och skrift
 • Vana vid att arbeta i MS Office-paketet samt vana vid att arbeta i ärendehanteringssystem
Det är meriterande om du har kunskaper inom något av följande:
 • Utbildning/erfarenhet av brytare
 • 48V system
 • UPS
 • Reservkraft
 • Övervakning
Vi letar efter dig som arbetar strukturerat och målinriktat, och som gillar att jobba tillsammans med kunder och kollegor. På Coromatic står utveckling i fokus - grunden för att vi ska kunna utföra vårt viktiga uppdrag är din kompetens och kompetensutveckling, och vi kommer att se till att du får alla nödvändiga certifikat och vidareutbildning som behövs. Du behöver ha intresse och engagemang för elkraft, resten fixar vi!

Om Coromatic

Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan. När strömmen går ser vi till att Universitetssjukhuset i Linköping alltid har strömförsörjning för fungerande operationssalar och vård. Vi säkrar att Färöborna kan kommunicera med den uppkopplade världen även vid driftsstopp, och att flygplanen alltid kan landa säkert på Bromma flygplats. Coromatic har mer än 700 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. Som servicetekniker hos oss är du med och skapar ett säkrare samhälle.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll. Säkerhetsprövningen görs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585)

Låter vi som rätt match för dig? Välkommen in med din ansökan i formuläret nedan (inget CV behövs) eller kontakta ansvarig rekryterare på niklas.tuvelid@coromatic.se

Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personlig lämplighet.

Till alla rekryteringssäljare: Tack för att du tänker på och vill hjälpa oss. För att vi alla ska kunna använda vår tid på bästa sätt vill vi vara tydliga med att vi har kontakt med de samarbetspartners som vi behöver och i dagsläget inte är intresserade av fler.
Coromatic AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren