Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Systemvetare till Saab Aeronautics!

Publiceringsdatum
29 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får möjlighet till att ta stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Just nu söker vi efter en systemingenjör med fokus på GIS till Digital Map Generating System (DMGS) inom JAS Gripen. Sektionen är en central resurs som har expertis inom GIS, geodata och aeronautisk information. DMGS är ett egenutvecklat verktyg baserat på ESRI ArcMAP för att behandla, kvalitetssäkra och producera geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem.

Teamet består idag av roller som uppdragsledare, systemingenjörer och mjukvaruutvecklare och kännetecknas av trevlig stämning och god kultur av att hjälpa och lära av varandra. För att komma in i arbetet på ett bra sätt kommer du att ha mycket kontakt med teknisk ledare, uppdragsledare samt Scrum Master. Din närmsta chef är utbildad coach och om du brinner för personlig utveckling finns där stora möjligheter, och du erbjuds också möjligheten att genomföra både interna och externa utbildningar.

Ett urval av dina arbetsuppgifter som systemingenjör:
 • Kravarbete, systemdesign och projektmetodik
 • Ta fram kreativa systemlösningar kring överenskommen kravbild
 • Planering, testning och kommunikation av systemfunktioner
 • Utförande av tekniska utredningar
I rollen som systemingenjör kommer du få lära dig om hur data och system kravställs, utvecklas, testas och distribueras; både i form av geografiska data till flygplan, till 3D-omvärldar för Gripens simulatorer samt andra system. Rollen är bred och det finns stora möjligheter till att anpassa dagarna med varierade arbetsuppgifter. Vid intresse finns även möjlighet till utlandsresor i tjänsten.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en för tjänsten relevant examen i exempelvis systemvetenskap, medieteknik eller datavetenskap
 • Är tekniskt intresserad och kunnig
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet
Det är starkt meriterande om du:
 • Har erfarenhet från GIS-verktyg
 • Har erfarenhet från kravarbete, systemdesign eller testning
Det kommer läggas stor vikt vid personlig lämplighet. För att ha goda förutsättningar för att lyckas i rollen som systemingenjör söker vi dig som är engagerad, strukturerad och kommunikativ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Gillar du att prioritera och planera arbetet är det en fördel. Du inspireras av att utöka dina kunskaper inom nya områden och trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter examen i juni eller augusti
 • Placering: Linköping, Tannefors
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 mars 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?