Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics!

Publiceringsdatum
18 maj 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som tar examen till sommaren och vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får möjlighet till att ta stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Just nu söker vi dig som tar examen från en teknisk utbildning till sommaren och är intresserad av att arbeta med att utveckla mjukvaran till styrsystem till både nuvarande och kommande Gripen-flygplan. Du kommer vara en del av utvecklingen av allt från navigeringssystem, felövervakning och landningsstöd till datahantering i svarta lådan och flertalet andra kritiska flygsystem. I sektionen finns inga dedikerade testare, utan du kommer både skriva och testa din egen kod, ofta i samverkan med andra avdelningar.

Du kommer tillhöra ett tvärfunktionellt, seniort team där du får en gedigen upplärning och egen mentor. Din utveckling premieras och på sikt finns det för rätt person stora möjligheter att utvecklas mot att bli exempelvis funktionsägare, scrum master, arkitekt, team lead eller projektledare.

ARBETSUPPGIFTER:
Du kommer bland annat arbeta med:
 • Mjukvaruutveckling i C/C++, Python och Matlab Simulink
 • Utvecklingsprover i riggar och simulatorer
 • Modellering, testning, felsökning och dokumentation av kod
 • Kravnedbrytning av system
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en för tjänsten relevant högskole- eller civilingenjörsexamen i datavetenskap, teknisk fysik, elektronik eller liknande
 • Har goda kunskaper i C/C++, Python eller Matlab
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet
Om du har arbetslivserfarenhet från mjukvaruutveckling, reglerteknik eller testning, alternativt har egna programmeringsprojekt från fritiden är det starkt meriterande.

Det kommer läggas stor vikt vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och ett driv för att ständigt utvecklas. Vi tror att du är en nyfiken lagspelare som ser nyttan i att vara strukturerad och noggrann i ditt arbete. Då du i rollen ofta samarbetar med teammedlemmar och andra avdelningar behöver du också vara trygg i att söka kontakt med andra och driva dina egna frågor.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter examen i juni eller augusti
 • Placering: Linköping, Tannefors
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?