Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Sr Mechanical Engineer within R&D - Wabtec Nordic

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen

Emploid har du fått det stora nöjet att hjälpa Wabtec Faiveley Nordic att hitta en Senior Mechanical Engineer till deras R&D-team!

I rollen som Senior Mechanical Engineer kommer du in ett mindre team där du får möjligheten att ta ett helhetsansvar för utvecklingsprojekten för några av Wabtec Faiveley Nordics bästa säljande produkter. Tjänsten är omväxlande och du kommer arbeta med projekten från framtagning av koncept och dialog med leverantörer till samarbete med produktionen lokalt i Landskrona. Du kommer även arbeta med omfattande testning både internt och ute hos kund. Du har breda kontaktytor i tjänsten där du samarbetar med allt från kollegor inom teknik till inköp, produktion, kvalitet, labbet och systerbolagen bland annat i Frankrike, Tyskland och Italien.

Om dig

Vi letar efter dig med en stark analytisk förmåga, relevant erfarenhet inom produktutveckling samt ett praktiskt handlag som vill vara delaktig i dina utvecklingsprojekt från ax till limpa. Därför har du ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete där du lika gärna går in på testlabbet som att gå ut i produktionen för att följa produktens resa. Eftersom du kommer ha mycket kontakt med dina närmsta kollegor, designteamet och andra avdelningar internt värderar du samarbete högt. Du kommer i din roll vara expert inom ditt område är därför kommunikativ och besitter en förmåga att argumentera för de beslut och val du gör.

Följande är krav för tjänsten:
  • Civilingenjörsutbildning inom maskinteknik
  • Minst fem års dokumenterad erfarenhet av mekanisk konstruktion och produktutveckling
  • Dokumenterad erfarenhet av analys av resultat på hållfasthetsberäkningar och andra avancerade beräkningar
  • Kunskaper inom CAD, gärna Catia
  • Mycket goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
Följande är meriterande:
  • Kunskaper i svenska
  • Erfarenhet av produktutvecklingsarbete inom gjutna eller formsprutna gods
  • Har du tidigare erfarenhet inom järnvägsindustrin eller bromsprodukter bedömer vi detta som starkt meriterande
Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Landskrona

Omfattning: Heltid, måndag - fredag

Lön: Enligt överenskommelse

Bakgrundskontroll kommer genomföras på de kandidater som går vidare i processen.

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att mejla ansvarig rekryterare Anna Svensson på anna.svensson@emploid.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Maskiningenjör, mekanikingenjör, mechanical engineer, R&D, civilingenjör, produktutveckling, maskinteknik, utvecklingsingenjör, CAD, 3D, konstruktion, rekrytering, Helsingborg, Landskrona, Lund
Emploid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Wabtec Faiveley Nordic AB i Landskrona ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget i Landskrona grundades för 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där vi genomför olika typer av service och förbättringsprojekt av många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem samt elektronik. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer och exporterar till många olika typer av tågprojekt över hela välden. Företaget har idag ca 200 anställda verksamma inom försäljning, konstruktion, utveckling, tillverkning samt service och underhåll.

Wabtec erbjuder ett brett produktsortiment bestående av system för luftkonditionering, elektromekanik, elektronik, bromssystem, koppel och underhållsservice till kunder runtom i världen. Wabtec Corporation har sitt huvudkontor i Pennsylvania, och har idag ca 27 000 anställda.Läs gärna mer om Wabtec här: www.wabteccorp.com