Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Beräkningsingenjör till SAAB i Karlskoga

Publiceringsdatum
21 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du under din utbildning fått upp intresset för beräkning och vill få in en fot inom försvarsindustrin? Tycker du om att jobba i en praktisk miljö ute på fält kombinerat med en mer administrativ roll? Nu söker vår kund SAAB Dynamics i Karlskoga deras nästa Beräkningsingenjörer inom Ground Combat!

Om tjänsten:

Vi letar nu efter flera Beräkningsingenjörer till vår kund SAAB Dynamics i Karlskoga. I din yrkesroll kommer du ingå i ett team som fokuserar på Ground Combat vilket innebär handburna vapen. De har nu behov av en Beräkningsingenjör till gruppen Yttre Ballistiken vilket innefattar en bred och varierad roll.

Gruppen du kommer tillhöra fokuserar främst på det som händer efter en granat har lämnat eldröret. Det finns även goda möjligheter om du vill vara med ute på fältet och jobba mer praktiskt.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara följande:
  • Utföra beräkningar på vad som händer med granater efter de har lämnat eldröret
  • Utföra CFD på granater
  • Ta fram och verifiera skjuttabeller
  • Utföra bombsimuleringar
  • Felutredningar och förbättringsarbeten
  • Rapportskrivningar
Vidare sker arbetet i projektform vilket förutsätter att du trivs i att jobba med olika kontaktnät. Det kan till exempel innefatta kontakt med en konstruktör, inköpsavdelning och projektledare.

Vi söker sig som är:
  • Civilingenjörsutbildning inom relevant område, fördelaktigt läst kurser som berör Aerodynamik
  • Kunskap av Ansys alternativt STAR CCM+
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då språken används internt
Det är även meriterande om du har med dig programmeringserfarenhet från din utbildning inom Python alternativt MatLab. Vidare ser vi att du är en person som kan jobba självständigt, analysera och fullfölja dokumentering av rapporter. Vi ser även att du tar dig an uppgifter på ett ödmjukt sätt och har förståelse för att det tar tid att växa in i rollen. Som person har du även en positiv attityd och går alltid in med inställningen att du ska göra ditt bästa.

Om kundföretaget:

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 6-12 månader.

Vi tillämpar löpande urval, så tveka inte på att skicka in din ansökan.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: juni alternativt efter sommaren
  • Placering: Karlskoga
  • Rekryteringsansvarig: Stina Högström, stina.hogstrom@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig
Om Friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?