Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemsäkerhetsingenjör till SAAB Karlskoga

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du nyexaminerad ingenjör med intresse för teknisk utveckling och vill arbeta i ett företag som ständigt förflyttar gränserna för det tekniskt genomförbara? Vi söker just nu en person med intresse för Systemsäkerhet till SAAB Dynamics i Karlskoga. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Teamet du kommer tillhöra är idag 14 stycken på sektionen System Safety Karlskoga och är en del av avdelningen Systems Engineering and Verification på Saab Dynamics. Som en del av sektionen får du chansen att utvecklas både på det personliga och professionella planet. Du kommer att få utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät som ger insyn inom flera områden som mekanik, elektronik, inköp och produktion.

Som Systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning.
Du kommer att ingå i olika projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla den breda portfölj av spännande produkter som de idag har. Rollen innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna omfattar hela systemets livscykel, med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system. Det är viktigt att du är en person som trivs i en tung administrativ roll och bibehålla ett brett kontaktnät.

Vi söker dig som:
  • Relevant civilingenjörsexamen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då språket används internt.
Det är meriterande om du:
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet av Systemsäkerhet.
Utöver det läggs stor vikt vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är noggran och kan ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter . Vidare tror vi också att du är nyfiken, driven och kan hantera plötsliga förändringar. Du behöver även kunna jobba självständigt då många arbetsuppgifter kräver eget ansvar men med nära tillgång till ditt team för diskussioner.

Om anställningen
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 6 månader.

Vi tillämpar löpande urval, så tveka inte på att skicka in din ansökan.

Om kundföretaget:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
  • Omfattning: Heltid.
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Karlskoga
  • Rekryteringsansvarig: Stina Högström, stina.hogstrom@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig månadslön.
Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juli 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?