Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Miljö- och Dokumentationsansvarig för Komponentefterlevnad

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
OM TJÄNSTEN:
Som Miljö- och Dokumentationsansvarig för Komponentefterlevnad kommer du att jobba med miljö- och miljödokumentation som är kopplat till deras produkters komponenter inom affärsenheten Surveillance. Deras affär innefattar hela produktlivscykeln från nyutveckling till support samt produktion. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till deras komponenter för att understödja utveckling, inköp, försäljning, användning och utfasning.

Huvudsakliga uppgifter:
 • Ansvara för utveckling av processer och arbetssätt för hantering av miljödokumentation
 • Tillämpa och ibland tolka befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande deras produkter
 • Ansvara för verksamhetens förmåga att materialdeklarera, inklusive operativ koordinering, uppföljning, resursbehov och KPI:er
 • Samverka med funktioner från andra delar av organisationen
Resor både inom och utanför Sverige kan ingå i arbetet. Placeringsort är Järfälla.

VI SÖKER DIG SOM:
har följande kompetenser och/eller erfarenheter:
 • Teknisk utbildning inom materialteknik, kemi eller kemiteknik, teknisk biologi eller motsvarande
 • Akademisk utbildning med miljöinriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • God kunskap inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och Rohs
 • Du är en god kommunikatör och har en god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift
 • God vana att hantera, tolka och analysera större datamängder i Excel. Kunskaper inom SQL är meriterande
 • Projekt- eller team-ledning av en mindre grupp är meriterande
 • Erfarenhet inom svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriterande
Du är:
 • Drivande och självständig i ditt arbetssätt
 • Initiativtagande; du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat - gärna tillsammans med andra
 • Bra på att samarbeta med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i.
 • Kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Vid överenskommelse
 • Placering: Järfälla
 • Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?