Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Strategisk Inköpare till Saab

Ansök nu
Har du eftergymnasial utbildning inom ett tekniskt område? Kanske studerar du Industriell ekonomi eller maskinteknik? Är du intresserad av att arbeta affärsnära i en bred roll? Sök då tjänsten som Junior Strategisk inköpare idag!

Om tjänsten:
Som Strategisk Inköpare kommer du att ha ansvaret för att driva SAABs strategiska agenda gentemot leverantörer och säkerställa toppmodern teknik för Saab Surveillances produkter. Du kommer att på sikt ansvara för strategisk leverantörshantering, inklusive kommersiellt ansvar och intressenthantering både internt och externt. Du kommer att samarbeta nära med produktion, produktledning, design och deras leverantörer för att anpassa krav och hitta möjligheter att skapa mervärde för Saab avseende kvalitet, kostnad och teknik.

Dina uppgifter inkluderar också:
 • Driva projektrelaterade inköpsaktiviteter
 • Utvärdering av leverantörsprestation
 • Fokus på långsiktig kostnadsstruktur och optimering
 • Granskning och förhandling av leveransavtal och kontrakt
 • Specifika projekt, såsom strategiska beslut om tillverkning eller lokalisering
Kategorinköp har ansvaret för inköp av komponenter till samtliga fyra Saab Surveillance-anläggningar: Göteborg, Huskvarna, Järfälla och Arboga. Ett kategoriteam består av en Kategorinköpschef samt Strategiska och Operativa inköpare.

Vi söker dig som har:
För att lyckas och trivas tror vi att du är en prestigelös och lösningsorienterad person som kan agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på målet. Du behöver vara ansvarstagande, proaktiv och ha en positiv attityd. Du bör kunna vara flexibel och upprätthålla en god balans även när instruktioner och gränssnitt inte är helt tydliga.

Du trivs i en snabbare arbetsmiljö och har förmågan att kommunicera både internt och externt på alla nivåer. Du kan tänka och agera strategiskt, både på lång och kort sikt, för att nå dina mål.

Eftersom rollen kräver kontakt med våra leverantörer bör du vara flytande i både svenska och engelska.

Vi tror vidare att du har:
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Förmåga att driva effektiva leverantörsrelationer.
Denna tjänst kräver att du klarar en säkerhetsprövning enligt gällande bestämmelser om skydd av säkerhet. För befattningar som kräver säkerhetsgodkännande kan ytterligare skyldigheter avseende medborgarskap vara tillämpliga.

Om kundföretaget:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Järfälla
 • Kontaktuppgifter: Mattias Isik
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?