Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Lead Test and Operations engineer till spännande bolag inom GreenTech

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Tillsammans står vi inför klimatförändringar som kräver att vi begränsar koldioxidutsläppen markant och därigenom ökar behovet av elektricitet. Phoenix BioPower utvecklar ny teknik som producerar förnybar el från biomassa vid behov. Tekniken gör att man kan producera dubbelt så mycket el från samma mängd biomassa jämfört med dagens teknik - med noll eller negativa koldioxidutsläpp.

Om tjänsten:
Vi söker en erfaren driftsättningsingenjör eller drifttekniker för att leda Kunds provverksamhet och ansvara för att deras provanläggningar fungerar korrekt för utvecklings- och valideringsprov. Ditt huvudansvar kommer vara att anläggningarna underhålls, uppdateras och driftsätts så att prov kan köras säkert och tillförlitligt samt enligt plan och budget. Du kommer att vara ansvarig för uppdateringar av anläggningarna så de svarar mot krav, inklusive korrekt dokumentation, köpa in material, tjänster, installera och demontera utrustning inför prov, samt kommunicera med leverantörer för inköp och uppföljning. Du kommer också att vara involverad i större projekt med fokus på R&D, där du, i dialog med utvecklingsteamen, genomför beställda provkampanjer och/eller ändringar av riggen. Proven utförs i huvudsak i deras rigg i centrala Stockholm där ett integrerat förgasnings- och förbränningssystem finns men de samarbetar med, och utför prov hos, partners i Sverige och EU.

Arbetsuppgifter:
Som arbetsledare för provverksamheten kommer du att leda ett litet team om drygt tre personer. Din roll kommer att omfatta förvaltning och utveckling av provriggar så att de uppfyller kraven för att testa och utveckla deras teknik. Du kommer att vara involverad i allt från att underhålla riggen till att vara driftledare under provkörningar till att projektera och genomföra ändringar till anläggningen. Detta inkluderar även att säkerställa att alla uppgraderingar och förändringar på riggen dokumenteras korrekt och de relevanta tillstånden finns. Med ditt team, kommer du jobba periodiskt mycket praktiskt med provförberedelser, installation, driftsättning, felsökning, drift och underhåll.

Vi söker dig med:
 • Högskoleingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis process eller energiteknik
 • Minst fem års relevant erfarenhet efter examen
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med drift av olika process-, energi- eller provanläggningar, särskilt driftsättning av nya anläggningar eller riggar.
 • Trygg att leda mindre team samt vara initiativtagande
 • Trivas med att jobba över många discipliner, t ex process, styr och regler eller el
 • Noggrannhet och kan hantera och utveckla dokumentation, tex P&ID eller riskhantering
 • Som tycker att säkerhet är en självklar del av arbetet
 • Flytande engelska i tal och skrift
OM KUNDFÖRETAGET:
Phoenix BioPower, ett företag i framkant inom förnybar energi, har just inlett en spännande fas i sin kommersialisering av deras revolutionerande BTC-teknik (Biomass-fired TopCycle). Tekniken har potential att omforma biokraften och göra den mer effektiv och miljövänlig än någonsin tidigare. Bolaget har en långsiktig vision att vara en vital aktör i den globala energiomställningen och att göra en mätbar skillnad på global nivå. Genom att erbjuda högeffektiva biokraftverk och integrerad koldioxidinfångning bidrar de aktivt till att minska de negativa påverkningarna av klimatförändringarna. Bolaget har redan en imponerande patentportfölj med 15 beviljade internationella patent och fler patentansökningar och innovationer är på gång. Denna teknologiska grund, tillsammans med bolagets djupa expertis inom området, positionerar Phoenix BioPower som en föregångare inom förnybara energisektorn. Tillsammans står vi inför klimatförändringar som kräver att vi begränsar koldioxidutsläppen markant. Klimatomställningen ökar behovet av ren och förnybar elektricitet för att möta framtidens utmaningar. Kunden utvecklar ny teknik som producerar förnybar el från biomassa efter behov. Tekniken gör att man kan producera dubbelt så mycket el från samma mängd biomassa jämfört med dagens teknik - med noll eller negativ koldioxidutsläpp.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du blir direktanställd hos Kund. Friday sköter rekryteringsprocessen och Kund önskar att all kommunikation om tjänsten sker via oss.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter sommaren
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsansvarig: Erik Nilsson, erik.nilsson@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Sökord: green tech, ny teknik, ingenjör, hållbarhet, förnybar el
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (94 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?