Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Energikonsult till Profu

Publiceringsdatum
18 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Profu är det lilla kunskapsföretaget med den breda kompetensen. De drivs av viljan att genom kunskap skapa förändring - för dagens beslutsfattande och framtidens samhälle. Profu har sedan start arbetat med systemperspektiv som utgångspunkt och utgjort en oberoende länk mellan näringslivet och akademin.

OM TJÄNSTEN:
Vi på Friday söker en engagerad och erfaren analytiker med intresse för bränsle till vår kunds organisation, Profu. Du kommer att arbeta med marknadskartläggning, analys och utveckling av bränslerelaterade frågor för fjärrvärme och energimarknader med särskilt fokus på biobränslen och avfallsförbränning. En viktig del av din roll blir att leda ett av deras mest betydelsefulla projekt, som innefattar regelbunden scanning av bränslemarknaden. Detta innebär att årligen leverera fyra marknadsanalyser, anordna två konferenser och skicka ut nyhetsbrev till deras kunder. Tjänsten innebär en hög grad av självständighet men också samarbete med deras team av kunniga experter.

ARBETSUPPGIFTER:
 • Genomföra marknadskartläggning och analys av bränslerelaterade frågor, med fokus på biobränslen och avfallsförbränning
 • Kartlägga och analysera omvärldsfrågor, policy och styrmedel inom energi- och klimatsektorn
 • Arbeta med prognoser och scenarier inom biobränslen och avfallsförbränning
 • Upprätthålla löpande kundkontakt och nätverka genom intervjuer och kundmöten
 • Organisera och delta i konferenser och workshops
 • Ansvara för att driva och utveckla ett av våra viktigaste projekt, inklusive att leda teamet som arbetar med projektet
 • Bidra till försäljning och genomförande av konsulttjänster relaterade till projektet
 • Arbeta självständigt med rapportskrivning, analyser och utredningar
 • Bygga och underhålla starka kundrelationer samt utveckla nya affärsmöjligheter
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en akademisk examen t.ex Civilingenjör, Civilekonom eller Jägmästare
 • Har cirka 5 års marknads- och arbetslivserfarenhet inom bränsle
 • Är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Är nyfiken, positiv och har ett lösningsorienterat sinne
 • Har mycket god förmåga att skapa och underhålla relationer
 • Besitter god analytisk förmåga
 • Bekväm med att arbeta med både intervjuer och kvalitativa analyser
 • Har erfarenhet av fjärrvärme- eller energimarknaden
Meriterande:
 • Erfarenhet från konsultarbete, bränsleinköp eller leverantörsarbete
 • Flexibel och kan hugga in brett i olika arbetsuppgifter utifrån kundernas behov
 • En stark vilja att vidareutveckla och driva projekt
OM KUNDFÖRETAGET:
Profu är det lilla kunskapsföretaget med den breda kompetensen. De drivs av viljan att genom kunskap skapa förändring - för dagens beslutsfattande och framtidens samhälle. Profu har sedan start arbetat med systemperspektiv som utgångspunkt och utgjort en oberoende länk mellan näringslivet och akademin. Företaget ägs av nio av deras seniorkonsulter, vilket möjliggör deras fortsatta oberoende. Tillsammans med deras kunder och samarbetspartners hittar de nya perspektiv och utvecklar kunskap med hjälp av analyser, modeller och andra verktyg. De ser alla nya relationer som en möjlighet till långsiktigt samarbete. Som branschutvecklare och kunskapsledare delar de med oss av deras erfarenhet och kompetens och tar gärna del av andras perspektiv. Profu tänker långsiktigt i allt de gör, där ledorden kunskap, kvalitet och engagemang präglar såväl metodik och kultur som deras relationer. Genom dessa kärnvärden skapar de affärsnytta och mervärde för deras kunder, partners och samhället som helhet. De arbetar systematiskt med kvalitets- och miljöfrågor i all deras verksamhet, såväl i uppdrag som internt. Deras ledningssystem är certifierat enligt kvalitetsledningstandarden ISO 9001 och miljöledningsstandarden ISO 14001.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är direktrekrytering vilket innebär att du blir direktanställd hos kund, men vi på Friday hanterar rekryteringsprocessen.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter sommaren
 • Placering: Stockholm eller Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Erik Nilsson, erik.nilsson@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Sökord: analytiker, bränsle, omställning, konsult, tech, energi
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (100 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?