Hoppa till innehåll
NSVA logotyp

Underhållsingenjör

Publiceringsdatum
16 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se.

Till Produktionsavdelningen söker vi en engagerad och kompetent underhållsingenjör som vill vara med och säkerställa hållbara vattentjänster till alla våra 8 ägarkommuner.

Som underhållsingenjör på NSVA kommer du i huvudsak att ansvara för framtagande och förvaltning av en effektiv underhålls- samt lagerhållningsstrategi för våra tekniska anläggningar inom avdelningen produktion.  

Inom avdelningen finns idag ca 80 medarbetare i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Du kommer tillhöra driftområde mitt som utgår från Helsingborg men ha ansvar att driva, utveckla och effektivisera processerna och metodiken för allt underhåll på NSVA.

Arbetsuppgifter

Då tjänsten är nyinrättad på NSVA kommer du från början vara delaktig i att forma tjänsten och dess innehåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Utveckla och implementera en långsiktig underhållsstrategi för NSVA:s tekniska anläggningar.

  • Förvaltning och uppföljning av avtal med externa parter som bidrar till underhållsarbetet.

  • Driva framtagandet av reinvesteringsplaner för våra tekniska anläggningar.

  • Ansvara för en systematisk, faktabaserad och gemensam lagerhållning tas fram för samtliga NSVA ägarkommuner baserat på miljöskydd, personsäkerhet och tillgänglighet

  • Framtagande av strategier samt verktyg för avhjälpande och/eller förebyggande, förutbestämt eller tillståndsbaserat underhåll på pumpar, instrument och sensorer.

  • Förvalta och tillse att den data vi samlar in rörande underhåll är korrekt och strukturerad.

  • Framtagande av KPI:er för att följa effektiviteten på underhåll samt reservdelsförsörjning.

  • Övrigt förekommande arbeten 

Dina egenskaper

Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du är självständig, målinriktad och flexibel.

Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, som visar sig i både tal och skrift. Du är också serviceinriktad, har lätt för att samarbeta och kan ta egna initiativ.

Som ambassadör för bolaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla bolagets varumärke och värdegrunder. 

Du har god förståelse för tekniska system och processer. Du är också analytisk och problemlösning är en stark drivkraft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har rätt utbildning, erfarenhet och engagemang. Du har en eftergymnasial utbildning men rätt kompetens och erfarenhet är lika viktig. Du uppskattar ordning och reda. Du är plikttrogen och noggrann. Du är en lagspelare som samtidigt kan ta egna beslut och lösa din uppgift självständigt inom givna ramar. Du är helt enkelt en person som kollegorna kan lita på i alla lägen. Du drivs av att förbättra och optimera och har förmågan att driva dina initiativ till färdig lösning.

Du har stor datorvana från Officepaket och har även erfarenhet och kunskap kring förvaltning av data och programvaror för att hantera underhåll.

Du har erfarenhet av underhållsarbete inom VA-sektorn eller liknande bransch och har tankar och kunskap kring hur ett effektivt underhållsarbete drivs och följs upp.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens. 

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten hör gärna av dig till Björn Paulsson, driftchef produktionsavdelningen, tel 010-490 97 17.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 2024-09-15. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. 

NSVA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren