Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

Drifttekniker/Driftingenjör inom energiproduktion till Öresundskraft

Publiceringsdatum
16 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med och göra skillnad inom vår driftsorganisation? Energibranschen är hetare än någonsin och vår energiproduktion har alltid högsta prioritet. Till denna tjänst söker vi dig som tillsammans med våra erfarna medarbetare vill fokusera på drift av energiproduktion vid våra anläggningar i Helsingborg. Vill du bli en del av framtidens Öresundskraft?

Om verksamheten
Vårt affärsområde Produktion ansvarar för löpande drift och underhåll samt optimering och utveckling av all energiproduktion inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Inom driftavdelningen, där denna tjänst är placerad, är vi ca 30 driftingenjörer/-tekniker som ansvarar för den löpande driften vid Filbornaverket (avfallsförbränning) och Västhamnsverket (pellets), i Helsingborg. Vi arbetar i skiftesgående team, dygnet runt - året runt. Varje skift ansvarar för styrning och optimering av vår produktion av fjärrvärme, el och fjärrkyla i Helsingborg. Vi ingår i ett av Sveriges största sammanhängande fjärrvärmenät som sträcker sig från Helsingborg och vidare, via Landskrona, ända ned till Lomma. Vår produktion är under ständig utveckling och just nu pågår förberedande projekt för start av koldioxidinfångning (CCS).

Om tjänsten
Vi erbjuder dig en spännande tjänst som Driftingenjör/-tekniker där du kommer att ingå i ett av våra skiftlag med ansvar för drift, övervakning och problemlösning. Vår produktion är komplex och innehåller allt från bränslehantering (avfall respektive träpellets) och drift av våra förbränningspannor, turbiner och rökgasrening samt pumpstyrning för vår fjärrvärmedistribution. Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem (800xA från ABB) och rollen innebär även en löpande hantering av driftstörningar och larm som vi dokumenterar i våra olika underhålls- och ärendehanteringssystem (API Pro och Wistbo). Arbetet sker i ett nära samarbete med interna experter (inom drift och underhållsteknik), beredskapsgrupper och olika externa samarbetspartners. Man är lite av en "spindeln i nätet" och blir naturligt involverad för att säkerställa att rutiner och processer följs i samband med underhållsarbeten - gör riskanalyser och förbereder, planerar och administrerar arbetsmiljö- och säkerhetskrav (Heta arbeten, Elsäk).

Vi kan lova dig en mycket spännande roll i en verksamhet med en stor teknisk bredd, där du ges stora möjligheter att utvecklas. Tjänsten är omväxlande placerad i kontrollrummen (beroende på säsong/driftsperiod) vid våra två produktionsanläggningar i Helsingborg (Filbornaverket och Västhamnsverket). Du rapporterar direkt till driftchefen, samt till driftledaren för ditt team.

Om dig
Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, gärna med en specialisering inom drift- eller processteknik. Du har förmodligen arbetat, i en liknande roll, med driftövervakning, processtyrning, problemlösning, och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå komplexa processtekniska samband. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen/energiproduktion, men vi har goda möjligheter att ge dig den utbildning och kunskap som du behöver. Är du genuint intresserad av processtyrning, drift- och processteknik är du precis den vi söker.

Som person är du öppen och engagerad. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för detaljer. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med ett eget ansvar där det ibland behöver fattas snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har en mycket god datorvana, körkort, och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Förmåner
På Öresundskraft är vi måna om välmående och hållbara medarbetare. Därför erbjuder vi våra anställda flera förmåner. Läs mer HÄR!

Kontakt och Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Björn Larsson: bjorn.larsson@nexergroup.com eller 072-572 36 70

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Vi ser fram emot din ansökan!

Facklig kontakt
Hampus Parild, Vision, 042-490 36 32
Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 38 23

Om Öresundskraft
Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Vi har kraften att förändra, att bidra med lösningar på klimatutmaningarna och för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, solceller, laddning, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster arbetar vi för vår vision: "För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Lika enkelt som att vara kund hos oss ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Förutom tillgång till nyrenoverade och moderna kontorslokaler får alla dessutom både träna varje vecka och årligen volontärarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och var med oss i detta viktiga arbete! #tillsammansför17

Sökord: driftingenjör / drifttekniker / processoperatör / processingenjör / kontrollrumsingenjör / kontrollrumstekniker / fartygsingenjör / sjöingenjör /
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 juni 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.