Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Officer och specialistofficer till Stockholms amfibieregemente, Berga

Publiceringsdatum
28 maj 2024
Antal tjänster
4
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
Utbildningsbataljon på Stockholms amfibieregemente, Amf 1 utbildar värnpliktiga soldater till förbanden 2.amfibiebataljon, 2.marin basbataljon och andra marina förband. Utbildning sker på tre kompanier med stor bredd på utbildningslinjerna. Amfibiebataljonen är ett markstridsförband som förflyttas främst med stridsbåtar. På förbandsbaserna och dess anslutande övningsfält runt om i skärgården övar, tränar och utbildas förbandet mot att verka där vatten möter land. Marin basbataljon är ett logistikförband som sörjer för marinens logistikbehov såväl på land som till sjöss. På bataljonen tjänstgör logistiker, tekniker, mekaniker och basskyddspersonal. Utbildningsbataljonens uppgift är att kompetensförsörja förbanden med välutbildade soldater, gruppchefer och sjömän för att möta de höga krav som ställs på förbanden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvuduppgiften består i att utbilda värnpliktiga under grundutbildning och ingå i krigsorganisationen. Din befattning kommer att matchas mot dina tidigare erfarenheter, vilket kan innebära utbildning av följande soldatkategorier: Amfibiesoldater, Sjömän, Mekaniker, Logistiksoldater, Tekniker, Kockar, Basskyddssoldater, Sjukvårdare och Lastbilsförare. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

Sökbara tjänster
 • Instruktör GU
 • Ställföreträdande plutonchef GU
 • Plutonchef GU
KRAV

Kvalifikationer
 • Officers-/specialistofficersexamen eller kommande godkänd officers-/specialistofficersexamen
 • B-körkort
Nivå
 • Instruktör GU är minst Sergeant(OR6)/Fänrik(OF1)
 • Ställföreträdande plutonchef GU ska vara lägst översergeant(OR6B)
 • Plutonchef ska vara lägst löjtnant(OF1B)
Personliga egenskaper
Som person vill du ta ansvar, utbilda och utveckla. Du vill på ett engagerat och självständigt sätt stödja processen med Försvarsmaktens tillväxt och. Du är en god representant för Försvarsmakten och regementet, samt ett föredöme. Du åtnjuter stort förtroende och respekt i organisationen för din kompetens och personliga egenskaper. Du bygger ditt medarbetarskap/ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du är social, prestigelös, stresstålig och har lätt för att hantera många ärenden samtidigt. Arbetet kräver att du har en god förmåga att arbeta självständigt, och är van att planera, genomföra och slutföra projekt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att utbilda värnpliktiga
 • Fordonsinstruktör
 • Drivmedelsinstruktör
 • Förplägnadsinstruktör
 • SOU Markmekanik
 • Erfarenhet av logistik i försvarsmakten
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Befattningarna är militära. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning för sökande som inte idag är anställda inom Försvarsmakten.
Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsterna kommer att tillsättas efterhand med start 1/9 2024.
Arbetsorten är Berga, Haninge. En stor del av arbetet sker på övningsfält och ytterförläggningar i vårt närområde. Arbetet innebär inrikes tjänsteresor och övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsförhållanden.

Upplysningar om arbetet/befattningen samt rekryteringsprocessen
Erik Lindh 010-823 30 00

Fackliga företrädare
OFR/O: Simon Abrahamsson, nås via växeln
OFR/S: Fredrik Wilson, nås via växeln

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Vi kommer att behandla ansökningar löpande. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev, där du motiverar varför du är lämpad för utbildningsbataljonen

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren