Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Amfibiesoldat vid 2.amfibiebataljonen

Publiceringsdatum
29 april 2024
Antal tjänster
30
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Stockholms Amfibieregemente verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Som GSS/T (tidvisttjänstgörande gruppchef, soldater eller sjöman) ingår du i Amfibieskyttekompaniet. Amfibiesoldatens huvuduppgift är bland annat att ta och säkerställa kontroll över kustnära terräng samt kunna ytövervaka inlopp i skärgården.

Om kompaniet
Amfibieskyttekompaniet består av fem plutoner. En stab- och trosspluton, tre amfibieskytteplutoner, en understödspluton. Kompaniet framrycker/förflyttar sig med stridsbåtar samt lätt trossbåt. Snabbgående stridsbåtar och trossbåtar gör att förbandet är lättrörligt och med god logistisk förmåga. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustnära områden. Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Vårt krigsförband utgörs av 2.amfibiebataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten ställer krav på god fältmässighet och initiativförmåga hos dig som individ då enheten ofta får uppgifter och verkar självständigt i såväl grupp som plutons ram. Förbandet söker GSS/T som är villiga att vara aktiva i sin anställning. Som GSS/T förväntas du tjänstgöra utefter tjänstgöringsplan (vilket är arbetstagaren till handa minst tre månader innan) vilket normalt är 3-6 tillfällen per år men har möjlighet att tjänstgöra utöver tjänstgöringsplanen.

Möjliga befattningar:
 • Amfibielogistiksoldat
 • Amfibieunderstödssoldat (GRK)
 • Amfibieskyttesoldat
 • Amfibieledningssoldat
 • Eldledningssoldat
 • Båtchef/ båtförare
 • Mekaniker
KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Simkunnig (400m simning och livräddning) 2:30
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska grundkrav för anställning
Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomfört militär grundutbildning på Amf1
 • Genomförd befattningsutbildning inom sökt kategori
 • Har erhållit utbildningstecken amfibie
 • B-körkort
Övrigt
Anställningsform: Tidvisanställning (GSS/T) med 6 månaders provanställning, uppsägningstid tre (3) månader.
Tillträde: Enligt överenskommelse troligen 2025 Q1-Q2.
Placering: 2.amfibiebataljonen/Stockholms Amfibieregemente AMF1

Upplysningar om befattningen
Kn LEIJDING, 204. Amfskyttekomp
203amfskkomp-amf1@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Efter ansökan kommer intressanta kandidater kallas till ett testtillfälle på Berga under helgen v 339 där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid amfibieskyttekompaniet i lämplig befattning.

Fackliga företrädare
OFR/O Michael Jarkö nås via of-amf@officersforbundet.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren