Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kompanichef

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Antal tjänster
75
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
2.amfibiebataljonen söker kompanichef till Bevakningskompaniet Amf1

Om regementet
Stockholms Amfibieregemente verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden. Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar 2.amfibiebataljonen, samt två hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga).

KRAV
Kvalifikationer

 • Yrkesofficer
 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Bakgrund inom säkerhetstjänst
 • Genomfört militär grundutbildning på Amf1
 • Tjänstgöring vid kompanistab
 • B-körkort
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring.
Arbetsort: Förbandet är baserat i Haninge (Berga).
Militär befattning.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Efter ansökan kommer du kallas till ett testtillfälle på Berga där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid 2.amfibiebataljonen.

Upplysningar om befattningen och processen
Kontakta Alexander Stjernholm på e-mail: s1amfbat-amf1@mil.se eller tel: 0708-955225

Fackliga företrädare
OFR/O Michael Jarkö nås via of-amf@officersforbundet.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 24-10-01. Din ansökan ska innehålla:
 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Kopior på gymnasiebetyg
 • Kopior på officersexamensbevis
 • Kopior på militära betyg/omdömde
 • Kopior på utbildningsbevis
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 oktober 2024 (76 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren