Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stockholms amfibieregemente söker soldater och sjömän av flera olika kategorier

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Antal tjänster
10
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Stockholms amfibieregemente och 2.marina basbataljonen söker soldater och sjömän av flera olika kategorier.

Sökbara befattningar
 • Logistiksoldat
 • Basskyddssoldat
 • Mekaniker
 • Kock
 • Stabsassistent
 • Systemtekniker
Logistiksoldat
Som logistiksoldat arbetar du självständigt med stort eget ansvar. Du erbjuds möjligheten att arbeta kreativt för att lösa ställda uppgifter. Du tjänstgör vid bataljonens baskompani mark och din huvudsakliga uppgift är att genomföra transporter av olika slag, såväl under övning samt i vardagen.

Basskyddssoldat
Som basskyddssoldat ingår du i bataljonens baskompani mark. Basskyddssoldatens huvuduppgift är att eskortera, genomsöka och skydda ett område i syfte att logistikkedjan ska kunna vara opåverkad. Fordonet som nyttjas på plutonen är GALT, men plutonen ska även kunna verka från stridsbåt.

Mekaniker
Som mekaniker arbetar du självständigt med stort eget ansvar. Mekanikerns huvudsakliga uppgift är att felsöka och reparera bataljonens egna fordon. Fordonsparken består främst av tunga hjolfordon.

Kock
Som kock arbetar du i små grupper med stort eget ansvar. Kockens huvudsakliga uppgift är att planera och tillreda mat till bataljonens övriga soldater under övning samt insats. Detta sker oftast i en kokcontainer baserad på land eller ombord ett fartyg.

Stabsassistent
Som stabsassistent stödjer du bataljonsstab eller kompanistab i det dagliga arbetet. Du ska ha hög grad av servicekänsla och trivas med att leverera det där lilla extra. Tjänsten ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga.

Systemtekniker
Som systemtekniker ingår du i besättningen på fartyget Trossö. Din huvudsakliga uppgift är att driftsätta, betjäna och felsöka fartygets systemtekniska system. Tjänsten är tekniskt inriktad och förutsätter att du har god teknisk förståelse.

KRAV Kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Simkunnig (400m simning och livräddning)
 • God fysisk status
Personliga egenskaper Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomfört militär grundutbildning på Amf1
 • Genomförd befattningsutbildning inom sökt kategori
 • B- och C-körkort
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sysselsättningsgrad: Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring. Arbetsort: Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Militär befattning. Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Efter ansökan kommer intressanta kandidater kallas till ett testtillfälle på Berga där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid 2.marina basbataljonen.

Upplysningar om befattningen och processen Hannes Nowak tel: 070-1484186 eller amf1-baskompmark@mil.se

Fackliga företrädare OFR/O Michael Jarkö nås via of-amf@officersforbundet.se

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 24-08-16.

Din ansökan ska innehålla:
Personligt brev
CV med referenser
Kopior på gymnasiebetyg
Kopior på militära betyg/omdömde
Kopior på utbildningsbevis

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren