Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Kategoriansvarig entreprenad

Publiceringsdatum
07 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Nu söker vi en Kategoriansvarig inköpare av entreprenad till Preem med placering i Lysekil eller Göteborg. Vill du vara med och bygga Preem för en hållbarare framtid? Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att upphandla entreprenad och är väl insatt i standardavtal inom entreprenadupphandlingar. Har du dessutom ett driv utöver det vanliga och ett stort intresse för förbättringsarbete kan detta vara rollen för dig.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2035 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel och vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.

Om rollen
I rollen som Kategoriansvarig entreprenad ansvarar du för kategorin Entreprenad inom Preems verksamhet. Det innebär att du ska identifiera, analysera och utvärdera Preems behov, Preems leverantörsbas och marknadens förutsättningar på både kort och lång sikt. I ditt ansvarsområde ingår även att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier inom kategorin med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.

Du rapporterar till Head of Procurement Category and Project.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Etablera hållbara interna och externa relationer
 • Skapa affärsmässiga kontakter och delta i nätverk för att ligga i framkant i branschutvecklingen.
 • Förbereda marknaden, både nationellt och internationellt, för kommande stora upphandlingar.
 • Utföra leverantörs-, marknads- och riskanalyser inom produktområdet med syfte att föreslå ledningen bästa möjliga inköpsstrategier, samt utföra leverantörsbedömningar som stödjer företagets strategier.
 • Utveckla nya koncept för sektionen, arbeta proaktivt och ta initiativ till processförbättringar.
 • Leda tvärfunktionella arbetsgrupper och därmed genom kontinuerligt arbete och ansvar säkerställa en ändamålsenlig leverantörsbas som möter företagets långsiktiga och kortsiktiga behov.
 • Leda ett internt kategoriteam och coacha operativa och taktiska inköpare i gruppen.
 • Genom information och samverkan med berörda verksamhetsrepresentanter öka den inköpskommersiella medvetenheten inom Preem.
 • Definiera, mäta och följa upp mätetal för kategorin, samt prioritera uppgifter så att de möter övergripande mål.
 • Skapa kontakter med beslutsfattare och nyckelpersoner som påverkar företagets affärsutveckling på lång sikt.
 • Skapa och utveckla nya idéer och metoder som påverkar både den egna funktionen och omgivande verksamhet.
Erfarenhet och kompetens
Tjänsten som Kategoriansvarig Entreprenad är en kvalificerad tjänst som kräver flera års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete och gedigna kunskaper inom entreprenadupphandling. Vi ser helst att du har ekonomisk/juridisk/teknisk högskoleexamen eller motsvarande, alternativt motsvarande erfarenhet genom längre relevant arbetslivserfarenhet. Djup kunskap om standardavtal inom entreprenadupphandlingar med kunskap inom AMA AF, AB, ABT och ABK är ett krav och du måste kunna utforma och upprätta juridiskt riktiga avtal inom området. Som rutinerad inköpare har du också erfarenhet av att driva inköpsprojekt och kan koordinera/samordna övriga inköpare i projekt. Vidare är du van att sammanställa och hålla presentationer för större grupper samt utföra utbildningar inom området. Vi förutsätter att du talar och skriver svenska och engelska flytande samt att du är van att arbeta i PC-miljö.

Den person vi ser framför oss bör ha branscherfarenhet från entreprenad, väg och vatten eller anläggning. Bakgrund inom olja och gas, petrokemisk industri, tillverkande industri, kärnkraft eller massaindustrin är meriterande. Du är en skicklig förhandlare som har lätt för att bygga relationer och kommunicera med andra. Vidare ser vi teknisk och kommersiell förståelse som en viktig framgångsfaktor i rollen. Ärlighet och lojalitet är egenskaper vi värdesätter högt. Du är en person som kännetecknas av handlings- och initiativkraft, goda ledaregenskaper och ett socialt och trevligt sätt. Nya utmaningar får dig att gå några extra mil och du drivs av att utveckla arbetssätt och processer.

Resor ingår i tjänsten och B-körkort är ett krav.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID-handling ska kunna uppvisas.

Preem har som policy att alltid genomföra alkohol- och drogtest på samtliga slutkandidater.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Roger Tännström på telefon: 073 504 10 11 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 jan. 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Nässjö
Transport & Logistik
Företagslogga
Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Göteborgs stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Göteborgs stad
Transport & Logistik
Företagslogga