Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Strategisk Inköpare till Svensk Jordelit, Göteborg

Publiceringsdatum
28 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen
Som strategisk inköpare kommer du tillsammans med en kollega ansvara för våra inköp kopplat till vår försäljning av produkter inom främst fotboll och golf, det kan även förekomma indirekt inköp till företaget. I rollen kommer du att vara huvudansvarig för kategori- och inköpsarbete på strategisk nivå med vissa operativa inslag. Du tar ut riktning för framtiden för Jordelits sortiment och säkerställer att kategoriplanen och sourcing strategin följs mot långsiktiga mål. Du kommer att arbeta självständigt med avtalsförhandlingar och driva kostnadsreduceringsprojekt mot uppsatta mål i nära samarbete med olika avdelningar på företaget. Vi erbjuder en bred och rolig roll där du får jobba nära affären med många kontaktytor internt och externt men också få möjligheten att samverka i en större koncern i syfte att skapa gröna synergieffekter. Du rapporterar till Supply Chain Manager.

Arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
  • Analys, uppföljning och åtgärdsförslag för strategiska inköp
  • Självständigt genomförande av avtalsförhandlingar
  • Sourcing av nya leverantörer och produkter
  • Leverantörsutveckling/utvärdering optimering av leverantörsbasen
  • Driva aktivt med att reducera kostnader och genomföra strategier tillsammans med både interna och externa samarbetspartners (tex prissättningsstrategier)
  • Ständiga förbättringar inom området inklusive processer och system, med möjlighet att agera som processutvecklare och projektspecialist vid behov
  • Ad hoc analyser och rapporter för att stödja strategiska beslut (KPI’er, omvärldsbevakning, spend analyser, cost analyser etc)
Vem är du?

Vi ser att du har en relevant utbildning från högskola eller YH och har jobbat med strategiskt inköp i några år. Där du har fått erfarenhet och känner dig trygg i att arbeta med inköpsprocesser, leverantörsutveckling, sourcing, kategoristyrt inköp, projektarbete och kostnadsstrategier. Du är affärsdriven, analytisk, gillar siffror och har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar. Dina beslut kommer att baseras på konkret data och insikter för att säkerställa strategiskt lönsamma affärer. Du är kunnig inom avtalsrätt och avtalshantering och kan självständigt hantera, förstå och upprätta inköpsavtal. Det är meriterande om du har jobbat med inköp inom retail branschen men det är inte ett krav.

Du har goda kunskaper i Excel och vi ser att du har arbetat i affärssystem kopplat till inköp. Då vi har utländska leverantörer behöver du, förutom svenska, även behärska engelska obehindrat i såväl tal som skrift då rollen kommer innebära internationella kontakter. Som person är du relationsskapande och trivs med att ha en socialt aktiv roll i yrkesmässiga sammanhang. Som individ utstrålar du en ödmjuk prestigelös attityd och inser vikten av samarbete i ett mindre företag där arbetsuppgifter kan vara breda och varierande.

Tycker du hållbarhetsfrågor är viktigt? Toppen, det tycker vi med och det kommer vara meriterande i den här tjänsten.

Vad vi erbjuder

Som anställd hos Jordelit kommer du få möjligheten att spela en betydande roll för företagets utveckling. Vi erbjuder dig personlig utveckling och möjligheten att påverka till att ta beslut. Vi har högt i tak och är ett prestigelöst team som värnar om varandra. Jordelit vill uppmuntra till god hälsa hos sin personal bland annat genom friskvård och hälsotimme. Vi är en anpassningsbar arbetsgivare där utrymme för hemarbete och flexibla arbetstider finns.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Jordelit med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Igor Glavan igor.glavan@jerrie.se +46701765828

Välkommen med din ansökan, annonsen är öppen tills tjänsten är tillsatt men vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 maj 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svensk Jordelit AB grundades 1979 och är marknadsledande inom försäljning av produkter för grönyteskötsel, främst till fotboll och golf men även till privatmarknaden. Vi är ISO-certifierade enligt standard ISO 9001 och ISO 14001. Sedan 2017 ingår Jordelit i den börsnoterade koncernen Green Landscaping Group som är en av Sveriges ledande aktörer inom utemiljöbranschen, antalet anställda är ca 1 200 och omsättningen 2023 var ca 5 miljarder. Jordelit drivs som ett fristående dotterbolag. Antalet anställda är ca 18 med kontor i Gamla Almedals fabriker i Göteborg, med lager i Lindome. Läs mer på www.jordelit.se och www.greenlandscaping.se