Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Projekt-och teamledare till Skolidrottsförbundet

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vill du arbeta i en familjär organisation där alla har ett gemensamt mål, att alla barn ska få idrotta på lika villkor?
I rollen som projekt-och teamledare får du vara med och påverka ungas rätt till rörelse!

För rätt person erbjuder vi en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö.Alla barn och unga vill röra på sig, men det är inte alla barn som gör det. Skälen till det är så klart många, men bristande ekonomi, kulturella skillnader och otillgänglighet är de vanligaste orsakerna. Vi på Skolidrottsförbundet har kämpat för att barn och unga ska få röra sig sedan 1916.

Som projekt- och teamledare hos oss kommer du att ha en central roll i att planera, genomföra och följa upp våra projekt och aktiviteter. Du är ansvarig för att mål och att budget följs och uppnås.

Du kommer att leda ett engagerat team om 7 personer som är placerade på våra kontor i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö.

I rollen som projekt-och teamledare kommer du att samarbeta med och skriva ansökningar samt återrapporter till Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund som Skolidrottsförbundet samverkar med.

Inom Skolidrottsförbundet är du utbildningsansvarig vilket innebär att det är du som stöttar distriktsförbunden i deras utbildningsarbeten, sätter årsplan för förbundets utbildningssatsningar, ansvarar för förbundets digitala utbildningsplattform samt ansvarar för förbundets utbildningsadministration och projektleda ett utbildningsprogram för unga ledare.

Du rapporterar direkt till Generalsekreteraren som du arbetar nära och stöttar med uppgifter som rör förbundskansliets utvecklings-och strategiarbete.


Personprofil
Tjänsten passar dig som besitter ett eget inre driv och är självgående samt brinner för barn och ungas välmående och välbefinnande.
Du har erfarenhet av projektledning och teamledning, gärna inom ideell verksamhet eller idrottssektorn.

Du är en stark kommunikatör och kan engagera och inspirera andra. Du är strukturerad och lösningsorienterad och förstår vad som ska göras på kort- och lång sikt.

För att lyckas i rollen som projekt-och teamledare krävs vidare:

* Erfarenhet av arbetsledning och personalansvar
* Erfarenhet och kunskap kring utbildning och pedagogik
* Erfarenhet och förståelse för idrottens organisation och administration
* Gedigen erfarenhet av projektledning och budgetansvar
* God förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift


Vi ser det som meriterande att du som söker har ett inkluderande förhållningssätt, förstår vikten av ett normkritiskt arbetssätt och inkluderande ledarskap.
Vi ser det även meriterande om du har erfarenhet av Edtech och framtagning av utbildning.

Självklart tror du stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid! Det gör vi också. Hos oss har alla anställda friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och rikskort.


Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Vikariat september 2024-januari 2026 med chans till förlängning
Arbetstid: Heltid, 8-17 med möjlighet till flex (viss tid kommer att förläggas på kväll och helg.)
Plats: Göteborg med regelbundna resor till övriga kontor
Körkort: Ja, B-körkort

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!


Företagspresentation
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar som har kämpat för barn och ungas rätt till rörelse sedan 1916. Verksamheten bedrivs i syfte till att få fler barn och ungdomar att vara fysisk aktiva genom skolidrottsföreningar. Skolidrottsföreningen är barn och ungas egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen. Målet är att finns på skolor runt om i Sverige och idag har förbundet runt 620 föreningar och 85 000 medlemmar.

För att få en bild av förbundet får du gärna läsa mer på Svenska Skolidrottsförbundet eller följa oss i sociala medier.


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 juli 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.