Hoppa till innehåll
Svevia AB logotyp

Platschef- väg- & anläggningsprojekt-Göteborg

Ansök nu
Svevia har en stadig utvecklingsresa och i samband med vår strategi att satsa på större infrastrukturprojekt förstärker vi musklerna med en erfaren Platschef inom göteborgsregionen med fokus på kompetens inom infrastruktur och specifikt vägprojekt.

Är du nyfiken på Svevia som din nästa arbetsgivare? Vill du dela väg med oss?

Rollen som Platschef
Som platschef i våra projekt har du en central roll och stort ansvar. Du planerar projektet och leder produktionen från start till mål.

Dina ansvarsområden som platschef:
 • säkerhet, arbetsmiljö och miljö
 • produktionskalkyl/budget
 • produktionsplanering, styrning och uppföljning
 • att leverera resultat enligt ekonomiskt uppställda mål för projektet, inkluderande månadsuppföljning och prognos
 • dokumentation och att leverera rätt kvalitet i enlighet med kontrakt och mål
 • en god kundrelation i pågående projekt.
 • bygga upp och bidra till ett välmående team som mår bra med varandra och där hela teamet förstår vad som krävs för att leverera ett lönsamt och säkert projekt.
Teamet brukar bestå av arbetschef, projektchef, arbetsledare, projektingenjör, mättekniker, egna yrkesmedarbetare samt underentreprenörer. I denna roll kommer du ha personalansvar för egna Yrkesmedarbetare i teamet. Denna tjänst utgår från Göteborg.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i en roll som platschef hos oss ser vi det som krav att du har:
 • vana av att arbeta aktivt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor
 • mångårig branscherfarenhet inom anläggning
 • har haft en roll som platschef för väg- och anläggningsprojekt i minst 5 år
 • drivit väg- och anläggningsprojekt större än 100 mkr
 • erfarenhet av att arbeta med Trafikverket som kund
 • känner dig trygg i AMA, AB04, ABT06, BAS-U
 • erfarenhet av projektledning, ekonomi, planering (resurs- och tidsplanering)
Att du kommunicerar väl i skrift och tal på svenska, har datorvana och B-körkort ser vi som självklarhet.

Det är även meriterande att du har jobbat i "MAP kostnadsstyrning" alt liknade system tidigare.

För att bli ännu mer framgångsrik i din roll behöver du gilla utmaningar och vara en fena på problemlösning, planering, ordning och struktur.

Ledarskap är en viktig fråga för oss! Vi tror på utvecklande ledarskap där du som ledare tar fram det bästa hos dina medarbetare och bidrar till uppbyggnad av ett starkt och välmående team. Vi önskar att du har ett värderingsstyrt ledarskap och arbetar aktivt med att vårda en gemensam värdegrund.

En del av något större
Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus, vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. Och det är på riktigt!

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat.

Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.
Den här processen omfattas av tester och vi använder oss av MAP (personlighetstest) och Matrigma (arbetspsykologiskt test).

Slutkandidat kommer även att omfattas av en bakgrundskontroll.

Vi önskar få in din ansökan snarast möjligt. Urval görs löpande och rekryteringen kommer avslutas så fort vi känner att vi har hittat rätt person och med det sagt, får den ta den tid det tar.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta den ansvariga rekryteraren Atti Shamlou via mail: atti.shamlou@svevia.se Vi kan tyvärr inte svara på frågor förrän vi är tillbaka från semestern den 12 augusti.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Entreprenad
Platser: Göteborg, Västergötland
Svevia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är grunden i svensk infrastruktur

Svevia är specialist på att bygga och underhålla vägar, broar, hamnar och annan infrastruktur. Vi banar väg för nya stadsdelar, järnvägar, industri- och energianläggningar. Svevia är igång dygnet runt: vi sopar, plogar och sköter om vägar, gator, torg och tar hand om det gröna runtomkring.

Vi lägger grunden som ger rörlighet och plats åt människor, varor och tjänster. En grund som får stad och land att fungera. En nytta för hela samhället. Alltid med så stor hänsyn som möjligt till människor och miljö.

2022 omsatte Svevia 11,3 miljarder kronor och våra 2 200 medarbetare finns på 100 platser i Sverige. Under senare år har vi även vuxit oss starkare som vägentreprenör i Norge.