Hoppa till innehåll
Konecranes AB logotyp

Projektledare

Ansök nu
Söker du efter ett jobb där ingen dag är den andra lik? Trivs du med att hantera och leverera flera projekt samtidigt och har ett starkt tekniskt intresse? Då kan du vara vår nästa projektledare!

Vi expanderar vårt team med en projektledare för att leverera nya kranar och moderniseringar till våra kunder. I den här rollen kommer du att vara kontaktperson för många interna team och våra kunder, och bli en central del av Konecranes fortsatta utveckling.

I den här rollen kommer du att arbeta med projekt över hela Sverige, och resor är vanliga. Därför kan din utgångspunkt vara var som helst i landet. Rollen rapporterar till Operations Support Manager.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

Som projektledare ansvarar du för att samordna och hantera leveransen av flera projekt för att säkerställa att alla mål uppnås i rätt tid och inom budget. Du kommer att samarbeta med olika personer både internt och externt, såsom försäljningsavdelning, servicetekniker, och naturligtvis våra kunder.

Du kommer också arbeta med:
  • Planera, prioritera och leda projekt där nya produkter installeras på kundens plats.
  • Uppföljning och rapportering av projektleverans - både teknisk utveckling och ekonomiska resultat.
  • Underhålla och utveckla relationen med kunden som deras "enda kontaktperson" för Konecranes.
  • Ansvarig för att beställa krankomponenter och interna team för att säkerställa att komponentleveranser överensstämmer med projektplaner.
  • Leda veckovisa produktionsplaneringsmöten med såväl interna som externa team.
Vad bör du ha med dig?
  • Erfarenhet av projektledning inom industriell miljö.
  • God teknisk förståelse inom mekanik, elektronik och programvara.
  • God ekonomisk förståelse.
  • Färdigheter i svenska och engelska, både talad och skriftlig.
  • B-körkort.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta i en internationell organisation är fördelaktigt.
  • Erfarenhet av Siebel, några CAD-verktyg och mekanisk/elektrisk design är också en fördel.
Vi letar efter någon som genom ledarskap och kommunikativt tillvägagångssätt, uppnår resultat och åstadkommer förändring. För att lyckas i rollen är du driven att leverera utmärkta resultat och vet vilka aktiviteter som krävs för en framgångsrik leverans. Du skapar pålitliga och långsiktiga samarbeten samtidigt som du leder projektteamet mot gemensamma mål.

Att arbeta självständigt är naturligt för dig, men du uppskattar också teamwork. Du är intresserad av affärer och är motiverad att uppnå dina mål. Du är en ansvarstagande person som arbetar på ett strukturerat sätt.

Varför Konecranes?

Konecranes är i en dynamisk fas där du har möjlighet att påverka hur saker och ting görs.

Konecranes kännetecknas av korta beslutsprocesser och erbjuder möjlighet att påverka ditt dagliga arbete. Du blir en del av ett kunnigt och drivet team med god intern utbildning och starkt stöd från ledningen. För rätt person erbjuder vi karriärmöjligheter i en framgångsrik internationell miljö.

Vill du lära dig mer om Konecranes och vad dina framtida kollegor har att säga - besök våra karriärsidor! https://www.konecranes.com/careers/konecranes-as-employer

I rollen kan du utgå från ett av våra lokala kontor, alternativt hemifrån. Vi ser gärna att du befinner dig i södra Sverige, men även andra orter fungerar. Resor inom framförallt Sverige är vanligt, men även andra länder kan förekomma.

Intresserad?

Skicka in din ansökan och CV via knappen 'Ansök nu'. Vi kommer påbörja urvalsarbetet löpande och kommer att börja intervjua under processens gång, sök därför så snart som möjligt!

Om du har frågor kring processen är du välkommen att kontakta Hanna Sjöberg Karls, TA Specialist på hanna.sjobergkarls@konecranes.com
Konecranes AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren