Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

PLC PROGRAMMERARE TILL INIT SWEDEN

Publiceringsdatum
25 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
INIT Sweden - en ledande aktör inom industriell IT och automation växer och söker nu en senior PLC programmerare. Vill du vara en nyckelperson i utvecklingen och implementeringen av PLC-programvara för att möta kunders specifika behov? Som PLC-programmerare kommer du att ha en central roll i att säkerställa effektivitet och tillförlitlighet i kundernas system.

Du erbjuds en miljö präglad av samarbete, ansvarstagande och nytänkande. Korta beslutsvägar och en entreprenörsdriven företagskultur ger dig möjlighet att påverka. Du blir del av en organisation som värdesätter hjälpsamhet och skapar en positiv arbetsmiljö. Vi sätter stor vikt vid nyfikenhet och teknikintresse samt strävar efter en sund balans mellan arbete och privatliv.

Din vardag
I ditt dagliga arbete kommer du att vara involverad i ett eller flera projekt, allt i från process- och dokumenthantering till programmering och testning vilket erbjuder ett helhetsperspektiv och ett varierat arbete. Samarbetet sträcker sig från arkitektur och design till blocktesting och senare stadier som FAT, SAT och driftsättning. Du kommer även att delta i diskussioner och problemlösningar.

Du och teamet ansvar tillsammans för att leverera det som är lovat i rätt tid, med rätt kvalitetskrav till rätt budget. Storleken på uppdragen kan variera.

Arbetsuppgifter:
  • Design och utveckling av övergripande och samordnande funktioner.
  • Standardisering av kommunikationsgränssnitt mellan SCADA och lokala styrsystem.
  • Standardisering av programstruktur och arbetsprocesser.
  • Systemlösningar för HMI.
  • Granskning och utvärdering av driftkort, systembeskrivningar, signalutbyteslistor mm.
  • Framtagning av funktionsbeskrivningar, systembeskrivningar och designspecifikationer till olika styr- och övervakningssystem.
  • Testning, verifiering och felsökning av tekniska lösningar.
  • Genomföra FAT och SAT, inklusive egenprovningar inför FAT/SAT.
VEM ÄR DU?

Du är tekniskt intresserad och nyfiken, vilket kombineras med stark social kompetens och en förmåga att trivas i team. Att hantera flera projekt och situationer samtidigt är något du gör med noggrannhet och precision. Uthållighet och tålamod är egenskaper du använder när du står inför komplexa problem.

Du är en person som aktivt vill vara involverad och känna stolthet i att vara en del av Init Sweden. Självledarskap och ansvarstagande är självklara inslag i ditt arbetssätt. Dessutom visar du förmåga att samarbeta och utveckla lösningar med komplexitet och olika perspektiv. Du är bekväm med att ta diskussioner och presentera lösningar både internt och externt. Din helikoptersyn gör att du säkerställer lösningar inom ditt område och kan återkoppla frågeställningar och lösningar på övergripande nivå.
  • Det krävs erfarenhet av att ha arbetat med styr- och övervakningssystems i större och komplexa anläggningar/fastigheter i minst 3 år.
  • Flytande svenska i både tal och skrift.
VILL DU VETA MER?
Känner du att ovanstående låter intressant och passar väl in med dina erfarenheter och ambitioner? Då är du varmt välkommen att höra av dig. I den här rekrytering samarbetar Init Sweden med Nexer Recruit.

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Janin Perez på +46 708 12 04 57 alt. janin.perez@nexergroup.com för mer information. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om init sweden
Init Sweden är en av Nordens ledare inom industriell IT och automation. Idag består Init av ca 14 nordiska företag med en total omsättning på 500 miljoner DKK och 650 anställda i Danmark, Sverige, Norge, Serbien och Spanien, som är specialister inom industriell IT, automation, IOT och OT cybersäkerhet. Init har en tydlig ambition om att vara den bästa partnern för kunder som fokuserar på optimering, digitalisering, säkerhet och grön omställning av sina anläggningar.

Init Sweden skapar intelligenta styr-, regler- och övervakningslösningar inom fastigheter, industri och infrastruktur. Våra lösningar är framtagna för kunder och miljöer som ställer höga krav och har behov av systemintegrationer, styrning, övervakning och automatisering. Vi trivs också extra bra tillsammans med kunder som vill driva utvecklingen framåt med ett alltmer datadrivet och prediktivt arbetssätt.
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.