Hoppa till innehåll
AdwiseHR logotyp

Processingenjör till Swedish Exergy AB i Göteborg

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

 

Swedish Exergy AB är ett innovationsdrivet och nischat energiteknikföretag som erbjuder sina kunder egenutvecklade, innovativa och energieffektiva konceptlösningar. Tekniken  har minst CO2 ’foot-print’ med jämförbar teknik på marknaden, dessutom eliminerar deras teknik risken för brand och explosion samt har lägsta ’Life Cycle Cost’. Nu söker vi efter en kvalitetsmedveten processingenjör som vill vara med och bidra till en mer hållbar framtid!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Processingenjör kommer du att ställas inför uppdrag som utmanar din kreativitet och tekniska kompetens. Du kommer vara delaktig i hela processen i ett projekt, från start, genomförande och avslut, för att säkerställa miljövänliga torkanläggningar av hög kvalitet. Du samarbetar med dina kollegor i respektive projektgrupp som också bistår dig med sin kompetens och vägledning.  För rätt person kommer finns möjlighet att utveckla sin roll och sina ansvarsområden. Exempel på löpande arbetsuppgifter:

 • Processberäkningar av exempelvis flöde, tryckfall, värme- och massbalans.

 • Rita flödesscheman & dimensionera utrustning.

 • Rita P&ID med listor

 • Kontakt med underleverantörer

 • Ta fram kostnadsunderlag & skriva kundoffert

 • Kontakt med kunder i tekniska frågor

 • Delta i FAT

 • Driftsätta torkanläggningar

 • Delta på kundmöten & mässor

 • Administrera offerthantering.

 • Utvärdera kundförfrågningar.

Som processingenjör på Swedish Exergy kommer du arbeta nära VD och det interna projektteamet för att tillsammans utveckla och förvalta företagets projekt och tjänster.

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med att arbeta med hela processer i projektform, på ett mindre bolag. Du är ansvarstagande samt har en god samarbets- och problemlösningsförmåga. Du är noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet innebär regelbundna möten med kunder och leverantörer, så det är viktigt att du har en fallenhet och trivs med att presentera och argumentera för dina lösningar inför kollegor, kunder och leverantörer.

Dina kvalifikationer:
 • Du är utbildad civil-/högskoleingenjör inom kemi-/maskinteknik eller likvärdig teknisk utbildning.

 • Vi söker dig med några års arbetserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.

 • Du ska kunna kommunicera obehindrat i både tal och skrift på både svenska och engelska.

 • Du behärskar AutoCAD och office 365, meriterande med kunskaper i andra program t.ex. VTIGER (affärssystem)

 • Du ska vara beredd på att resa internationellt, främst som idriftsättare vid uppstart av våra anläggningar.

I denna rekrytering är de personliga egenskaperna lika viktiga som dina kvalifikationer, vilket du bör kunna styrka med goda och relevanta referenser 

Om Swedish Exergy AB:

Swedish Exergy startades 1979 och har över 35 års erfarenhet av design, utveckling och leverans av egenutvecklade torkanläggningar och indunstare. Swedish Exergy AB är ett expansivt och komplett teknikföretag med både internationella och lokala kunder, de har bland annat varit med och byggt några av världens största anläggningar för produktionen av bio-bränsle. Företaget ingår i Exergy-gruppen vilket innebär att delar av verksamheten finns i Indien och Tyskland. Swedish Exergy är i en tillväxtfas och antalet anställda i Sverige är idag 11 personer, hela Exergy-gruppen består sammanlagt av 41 anställda. Gå gärna in på www.swedishexergy.com för mer information.

Vad kan Swedish Exergy erbjuda dig?

Företaget erbjuder dig en spännande roll i ett mindre tillväxtbolag med internationella kontaktytor! Du kommer få arbeta med frihet under ansvar utifrån uppsatta mål, med möjlighet att både påverka och utveckla ditt arbetssätt inom ditt kompetensområde.  Du kommer ha en viktig roll för Swedish Exergys fortsatta tillväxtresa, du kommer ingå i ett positivt team med framåtanda och med korta beslutsvägar. Swedish Exergys energieffektiva lösningar minskar vårt klimatavtryck och på så sätt kan vi tillsammans bidra till en mer hållbar framtid!

Välkommen med din ansökan! 

Snabbfakta:
Företag: Swedish Exergy AB
Tjänst: Processingenjör 
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Ansökan: Vi arbetar med löpande urval så ansök omgående! Ansökan sker endast genom www.adwisehr.se Denna rekrytering sker i samarbete med AdwiseHR, dock är Prem Verma ansvarig för rekryteringen, önskas därför ytterligare information om tjänsten är du välkommen att direkt ta kontakt med Prem Verma på telefonnummer 070-213 39 92. Alla ansökningshandlingar behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

AdwiseHR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren