Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Bli vår nya Avdelningschef för Styrning och utveckling!

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Julia Järvholm
Telefon
Ansök nu
Om oss

Göteborgs Spårvägar är en ledande aktör inom kollektivtrafiken och arbetar för att erbjuda hållbara och effektiva spårvägsresor för Göteborg och Mölndal. Med fokus på helhet och utveckling strävar vi efter att skapa en mer tillgänglig och hållbar stadsmiljö för alla invånare.

Om rollen

Som vår nya Avdelningschef för Styrning och utveckling kommer du att spela en central roll i vår fortsatta utvecklingsresa. Du kommer att rapportera direkt till vår VD och jobba nära dina avdelningschefskollegor. Du spelar en viktig roll som bolagets avtalsansvarig och har i uppdraget ansvar för att utveckla avtalsrelationerna med våra kunder och samarbetspartners Västtrafik, Stadsmiljöförvaltningen samt Västfastigheter. I rollen driver, utvecklar och följer du upp bolagets avtal i samverkan med bolagets interna intressenter och utifrån avtalskrav.

Dina ansvarsområden inkluderar:
 • Avtalsansvar för bolagets huvudsakliga avtal med Västtrafik, Stadsmiljöförvaltningen samt Västfastigheter.
 • Ledning av bolagets strategiska arbete och övergripande planering.
 • Trafikutveckling och trafikplanering, vilket inkluderar både strategisk trafikutveckling och trafikplanering inför trafikutsättning.
 • Ledning och samordning av bolagets systematiska verksamhetsutveckling.
 • IT-drift och samordning av bolagets arbete med digitalisering.
 • Projektledning och samordning/styrning av bolagsövergripande projekt och uppdrag.
 • Samordning och implementering av hållbarhetsarbete i verksamheten.
Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning inom relevant område samt flerårig erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete. Du är en ansvarsfull och målinriktad person med förmåga att påverka och driva verksamheten framåt. Din analytiska förmåga och helhetssyn är avgörande för att lyckas i rollen.

Vi tror att du som söker är ansvarstagande, driven och samarbetsvillig. Du uppfattas som lyhörd och balanserar en stark drivkraft med en inlyssnande framtoning. Du kommer att vara en nyckelspelare i vår ledningsgrupp och förväntas agera som en förebild i att driva bolaget mot framgång.

För att bedömas som en relevant kandidat krävs följande:
 • Högskoleexamen inom relevant område.
 • Flerårig erfarenhet av att leda chefer.
 • Flerårig erfarenhet av förändring/utvecklingsarbete/projektarbete.
 • Behärska svenska på hög nivå i såväl tal som skrift.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete, både av att driva egen ledningsgrupp samt av delaktighet i bolags/förvaltningsledning.
 • Erfarenhet av att utveckla ledningsprocesser.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem samt hållbarhetsarbete inom miljö och social hållbarhet. Även erfarenhet av kollektivtrafikbranschen anses meriterande. Vi ser det som en fördel om du har juridisk kompetens och erfarenhet av avtalsarbete.

Ansökan

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och uppfattar att du har de egenskaper som vi efterfrågar, ser vi fram emot din ansökan. I den här processen samarbetar Göteborgs Spårvägar med Jurek och vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Kalered på johanna.kalered@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.