Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Projektchef

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Om tjänsten

Vi på Peab Grundläggning fortsätter att bygga vidare på vår organisation för framtiden och behöver stärka upp teamet i väst med en driven och erfaren projektchef. Vi söker framför allt dig som är engagerad och motiveras av att få mycket ansvar. Är du dessutom en person som trivs med att ha ansvar över det operativa arbetet i vårt verksamhetsområde så kan du vara helt rätt för den här rollen.

Dina ansvarsområden som projektchef är det operativa arbetet i vårt verksamhetsområde. Där ingår att leda, utveckla och driva verksamheten framåt tillsammans med medarbetarna. Du ansvarar för projekten i sin helhet, vilket innebär att du behöver kunskap om tekniska lösningar, arbetsmiljö och projektekonomi för att uppnå hög kvalitet för lönsamma projekt med såväl nöjda kunder som medarbetare.

Projekten varierar i storlek och oftast hanterar du mer än ett projekt samtidigt, på olika platser. Du kommer vara ett stöd till tjänstearbetarna ute i produktion i olika frågor. Din närmaste chef kommer att vara arbetschefen.

Projekten kan ibland vara utanför närområdet varför du måste kunna resa och övernatta på annan ort.

Ett urval av arbetsuppgifter som rollen innebär är att:

  • Ha ett övergripande ansvar för genomförande av projekten avseende ledning, styrning, organisation, kundrelationer, större kontraktsfrågor, tekniska frågor, säkerhet, arbetsmiljö, kvalitet och miljö.
  • Sätta mål och leverera resultat enligt plan.
  • Vara ansvarig för samverkan med huvudmän/ konsortiedelägare/ledning.
  • Genomföra utvecklingssamtal med underställd personal

Är du rätt för rollen som projektchef?

I den här rollen är det viktigt att du drivs av att skapa en positiv kundupplevelse. Det är också viktigt att du har en prestigelös inställning till ditt arbete. Du arbetar målinriktat och har siktet inställt på resultatet. Därför behöver du ha förmågan att hitta lösningar och fatta beslut även i mer komplicerade situationer.

En viktig del i rollen som projektchef är att vara högt bidragande och en proaktiv del i att vårt arbetschefs-område skapar tillväxt både i organisationen och på marknaden. Därför söker vi framför allt dig med en eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Därutöver behöver du ha erfarenhet av arbete inom grundläggningsbranschen eller anläggning.

Du har ett coachande ledarskap och är van vid personalansvar, viktigt för oss är att du trivs med att jobba med människors utveckling och skapa en teamkänsla.

Det är också ett krav att du har en god datorvana, behärskar svenska språket i både tal och skrift samt innehar körkort B.

Vi ser gärna kvinnliga ansökningar.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetschef Anders Kempe, +4625335020, anders.kempe@peab.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Louise Wassberg +46730467450, louise.wassberg@peab.se

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning, grundförstärkning, betongpåletillverkning och injektering. Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Vi är dessutom rikstäckande och finns i väst, syd, mellersta, öst och nord.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juli 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.