Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Strategisk Inköpare inom stålkomponenter till fordonsbolag!

Publiceringsdatum
24 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du erfarenhet från stålindustrin och vill ta ett nästa kliv i karriären? Vi söker dig som har ett starkt affärssinne och med en gedigen erfarenhet inom inköp. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en Strategisk Inköpare/Specialist inom stålkomponenter till ett framstående fordonsbolag. Vår kund supporterar olika delar inom organisationen med inköp, varpå denna roll ingår inom verksamhet för direktmaterialinköp för stålkomponenter (platt stål och järngjutsgods). I rollen kommer du att ingå i ett internationellt team om 8 personer. I tjänsten kommer du vidare att agera affärspartner där du både kommer att arbeta med strategiskt inköp med även agera specialist inom området. Du kommer bli en viktigt del av affärsstyrningsfunktionen inom inköp där din roll också kommer att ligga på att stödja och utmana inköpare inom verksamheten i diskussioner/förhandlingar om råvaror med leverantörerna.

Huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:
 • Stödja inköpare inom verksamhetsområdet med att utforma/förhandla villkor/avtal för råvaror med leverantörer i enlighet med riktlinjerna inom inköp.
 • Stödja/utmana inköparna i förhandlingar om att lösa önskemål om prisökningar för råvaror utanför avtal.
 • Förstå de ekonomiska faktorer som påverkar tillgången på råvaror och prisvolatiliteten.
 • Använda interna och externa källor för att analysera olika rapporter/data om stålmarknaden (platt stål och järngjutgods) främst inom Europa men också i USA, Brasilien och Indien.
 • Stödja köparorganisationen att gå från manuella processer till automatiserade arbetssätt med hjälp av verktyg som finns tillgängliga inom organisationen.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi eller likvärdigt område.
 • Har flera års arbetslivserfarenhet av inköp inom stål och en förståelse för marknaden.
 • Är flytande i engelska i både tal och skrift då språket kommuniceras internt.
Stor vikt kommer vidare att läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är kommunikativ och drivande. Du är vidare affärsinriktad och är duktig på att samarbeta med andra. Du är även strukturerad, analytisk och noggrann i din arbetssätt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du initialt kommer att vara anställd av Friday med ambitionen att bli överrekryterad till kund.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
 • Fast månadslön
Ansök genom att klicka på "Sök tjänst". Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 juli 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?