Hoppa till innehåll
Wallhamn AB logotyp

Chief Financial Officer

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Driv ekonomisk framgång som vår CFO - Gör skillnad med oss!


Vill du vara med och leda en av Nordens ledande fordonshamnar in i framtiden? På Wallhamn AB letar vi nu efter en erfaren och engagerad CFO för att ta ledningen över vår ekonomifunktion och spela en nyckelroll i vår fortsatta tillväxt!

Vad vi erbjuder dig
 • Stimulerande arbetsmiljö : Wallhamn AB är en dynamisk branschaktör som strävar efter tillväxt och utveckling.
 • Värderad kompetens : Som en del av vårt team kommer din erfarenhet och kompetens att värderas högt.
 • Professionell och personlig utveckling: Möjligheter att växa i en miljö som främjar utveckling.
 • Transparens i beslutprocessen: Inblandning i företagets strategiska beslut, vilket ger en djupare förståelse och möjlighet att påverka riktningen för företagets framtid.
 • Konkurrenskraftig lön och förmåner: Inklusive flexibla arbetstider, tjänstebil, friskvårdsbidrag, kollektivavtal, hobbykvällar etc.
 • Ledande position: Som del av ledningsgruppen med direkt rapportering till VD:n, driver du företagets arbete framåt.
 • Kärnvärderingar och hållbarhetsinitiativ: Du spelar en central roll i att integrera dessa och forma en mer hållbar och inkluderande arbetsplats.
 • Positiv arbetskultur: Vi värdesätter en stödjande arbetskultur och du blir en del av ett öppet och samarbetsinriktat team.
 • Nätverkande och branschrelationer: Möjligheter att delta i branschspecifika nätverk och evenemang som bidrar till personlig och professionell tillväxt samt förbättrade arbetsrelationer.
 • Balans mellan arbete och fritid: Flexibilitet i arbetet med bas på vårt kontor på natursköna Tjörn.
Om företaget

Idag är Wallhamn AB Sveriges tredje största fordonshamn samt den största privatägda fordonshamnen i landet. Dessutom är Wallhamn den främsta privata arbetsgivaren i Tjörns kommun, med ca 250 tillsvidareanställda och ca 80 - 100 timavlönade. Wallhamns kombination av hamn, inspektion och verkstad är helt världsunik och har utgjort kärnan i verksamheten ända sedan hamnen grundades 1965. Idag ägs Wallhamn AB av italienska Grimaldi Group.

Oavsett var du bor, är det enkelt att ta dig till oss. Från Göteborg till Wallhamn är det bara 5-6 mil och tar ca 45 minuter att köra. Från Kungälv tar det bara 30 minuter och från Ljungskile ca 40 minuter. Dessutom är det väldigt sällan köer när man kör till eller från Wallhamn, eftersom du oftast "möter" all trafik.

Om rollen

Som CFO på Wallhamn AB spelar du en central roll i att säkerställa vår ekonomiska stabilitet och främja tillväxt. Ditt ansvarsområde omfattar att hantera all finansiell rapportering såsom redovisning, årsredovisningar, budgetering, moms, skatt och inkomstdeklarationer etc. Du är även ansvarig för att regelbundet analysera företagets finansiella resultat genom att använda dig utav BI-verktyget Power BI, vilket stödjer insiktsfulla, datadrivna beslut.

I din roll ingår bland annat:
 • Förbereda och presentera detaljerade finansiella rapporter och analyser för ledningsgruppen och styrelsen.
 • Identifiera och analysera möjligheter för affärsutveckling och effektivisering för att maximera lönsamheten och operativa effektiviteten, med fokus på att skapa hållbara lösningar för framtiden.
 • Kontinuerligt övervaka och utvärdera företagets ekonomiska prestanda mot uppsatta mål och nyckeltal, och vid behov proaktivt föreslå och genomföra förbättringsåtgärder.
 • Arbeta nära affärsområdeschefer och andra nyckelpersoner för att förstå och stödja affärsverksamheten genom ekonomisk analys och rådgivning.
 • Hantera externa relationer med revisorer, banker och andra finansiella institutioner, samt ansvara för företagets försäkringar.
Som ledare för ekonomifunktionen kommer du att ha fyra direktrapporterande under dig. Ditt personalansvar innefattar ledningen av våra två ekonomiassistenter och vår Lager- & Inköpschefen, som i sin tur leder 13 medarbetare. Utöver detta ingår vår IT-ansvarige i det team du ansvarar för.

Din roll kommer att fokusera på att driva initiativ för att skapa en positiv hållbar arbetsmiljö och effektivisera områdena inom ekonomi, IT och Lager & Inköp. Det är en betydande position där du kommer att ha möjlighet att påverka och leda teamet mot framgång.

Om dig

Vi söker just dig - en dynamisk och driven ledare med en skarp analytisk förmåga, som är redo att följa med oss på resan mot en hållbar framtid här på Wallhamn AB.

Du är ansvarsfull och kommunikativ, och kan skickligt hantera och navigera genom komplexa situationer och utmaningar. Din förmåga att tänka utanför "boxen" och att lösa problem på ett effektivt sätt, kombinerat med ditt resultatinriktade tänkande, är precis de kompetenser vi letar efter.

Som en prestigelös ledare som trivs med att samarbeta, inspirerar du ditt team att nå framgång genom ditt strategiska och innovativa tänkande. Ditt ledarskap bygger på förtroende och du agerar som en förebild genom att leva upp till företagets värderingar, vilket bidrar till en arbetskultur präglad av välmående och engagemang.

På Wallhamn AB arbetar vi intensivt med att implementera våra värdeord Gemenskap, Ansvarstagande, Kvalitet och Respekt. Det är av ytterst vikt att även du delar vår strävan att aktivt "leva" dessa värderingar.

Kompetenskrav
 • Ekonomisk universitetsutbildning eller likvärdig utbildning
 • Ledarskapsutbildning / Ledarerfarenhet
 • 5 - 10 års erfarenhet av brett kvalificerat ekonomiarbete
 • Controllererfarenhet
 • Erfarenhet av finansiell ledning och BI-verktyg (både av att bygga & analysera rapporter)
 • Flytande både i tal och skrift på både svenska och engelska. Detta är avgörande eftersom våra ägare är italienare och rapportering till dem sker på engelska
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av ledningsgruppsarbete eller haft en ledningsposition
 • Tidigare personalansvar
 • Tidigare erfarenhet av affärssystemet Jeeves
 • Tidigare erfarenhet av Power BI
 • Tidigare kunskap om IT och Inköp
Övrigt
 • Start: Enligt överenskommelse, men fördel senast i augusti
 • Omfattning: Heltid
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Wallhamn AB genomför drogtester och belastningsregister på slutkandidater
Har du en passion för siffror och ett strategiskt tankesätt? Ser du affärsmöjligheter där andra ser bara siffror? Då kan det vara just dig vi söker!

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen "Ansök nu" Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller telefon med hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR).

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag !

Vid frågor kontakta

Vid frågor angående rekryteringsprocessen:
 • Stina Taranger, HR-specialist, +46 735 20 99 03Stina.taranger@wallhamn.com
Vid frågor angående tjänsten:
 • Torbjörn Wedebrand, VD, på +46 304 67 99 51
I den här rekryteringen har vi valt annonsering och kanaler och tackar därför vänligen men bestämt nej till direktkontakt med försäljare och rekryteringsföretag.
Wallhamn AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Wallhamns kombination av hamn, inspektion och verkstad är helt världsunik och har utgjort kärnan i verksamheten ända sedan hamnen grundades 1962. Med över 50 år i branschen har Wallhamn utvecklats till en nu mer välkänd One Stop Shop för importbilsmärken. Med ca 200 tillsvidareanställda och ca 100 - 150 timavlönade är Wallhamn AB den största privata arbetsgivaren i Tjörns kommun.

Enligt Wallhamns vision "Vi är marknadens förebild på ett hållbart sätt" och mission "Vi frigör tid för våra kunder" arbetar vi dagligen för hållbarhet och kvalitet i allt vi gör. Varje anställd bidrar till det övergripande målet och är en viktig pusselbit i det slutgiltiga resultatet. Vi strävar efter effektivitet i vårt arbete där kommunikation och att frigöra tid för både våra kunder och oss kollegor emellan står i centrum. Vi erbjuder en spännande arbetsplats för flera olika roller, både inom våra bilverkstäder och inom tjänstemannasektorn. Vi tar ofta in tim- eller visstidsanställd personal vid arbetstoppar, eftersom behovet av arbetskraft växlar. Det vanligaste behovet gällande arbetstopparna är bland annat bilförare som kan köra fordon av och på fartygen och för dessa roller är det ett krav att du har lägst B-körkort, medan körkort för truck och lastbil är en fördel.