Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

IT Specialist till Svenska Mässan Gothia Towers

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

"En IT-Specialists arbetsdag är inte den andra lik och kräver en hög grad av anpassningsförmåga och problemlösningsförmåga, med en kontinuerlig strävan efter att förbättra och skydda organisationens tekniska resurser" - Markus, Svenska Mässan Gothia TowersOm tjänsten

Var med och utveckla Svenska Mässan Gothia Towers till Europas mest attraktiva mötesplats!
Svenska mässan söker en IT-Specialist till sitt team inom Technology och nu har du chansen att vara en viktig nyckelspelare i de digitala förändringar som kommer ske i en spännande, levande och komplex miljö.
I nära samarbete med verksamheten utvecklar och förvaltar du och dina medarbetare digitala tjänster för att effektivt leverera kundnytta, attraktiva kundupplevelser och effektiva verksamhetsprocesser. Här har du möjlighet att påverka i din roll samt arbeta med kärnan på plats i verksamheten.

En arbetsdag för dig som IT-Specialist börjar vanligtvis med ett standup-möte. Under detta korta, stående möte diskuterar teamet dagens agenda, delar uppdateringar och lyfter eventuella hinder som kan påverka deras arbete. Efter mötet kan du som IT-Specialisten ägna dig åt att hantera inkomna ärenden via deras ärendehanteringssystem eller arbetsuppgifter som är tilldelade inom olika projekt.

Du kommer ingå i teamet Technology tillsammans med 5 andra personer. Du och ditt team tillhör Digital Services-avdelningen, där sammanlagt 25 personer arbetar. Det är en miljö där nära samarbete med andra team är centralt. I början av din anställning kommer du att lära känna verksamhetens olika områden med vägledning av din närmsta chef.

Du erbjuds

I rollen erbjuds du en varierande och händelserik vardag samtidigt som du arbetar inom ett högprioriterat område hos ett av Sveriges mest kända varumärken. Vidare erbjuds du även:

 • Vara med i början av teamets etablering, påverka gruppen och utformningen av rollen samtidigt som du fördjupar dina kunskaper inom IT-området.
 • Balans mellan arbetsliv och privatliv, arbetsgivare som värnar om våra medarbetares hälsa.
 • En unik och spännande arbetsplats genomsyrad av frihet under ansvar och stort förtroende.
 • Vara delaktig i en tillväxtresa.


Arbetsuppgifter
 • Dina huvudsakliga ansvarsområden i rollen som IT-Specialist inkluderar nätverksadministration, där du övervakar och underhåller nätverksinfrastrukturen, löser nätverksrelaterade problem och säkerställer en stabil och säker nätverksanslutning.
 • Du kommer hantera datacenter och serveradministration, med uppgifter som underhåll, uppdateringar, installationer och konfiguration av hård- och mjukvaror för att säkerställa effektiva system.
 • Du kommer vara involverad i support och felsökning, där du svarar på och hanterar IT-relaterade frågor och problem på andra eller tredjelinjens nivå.
 • I rollen agerar du även som beställare och följer upp arbetet mot driftpartner och andra systemleverantörer.
 • Du deltar du i olika projekt, från implementering av nya teknologier till genomförande av stora systemuppdateringar eller migrationer.
 • Dokumentation


Kvalifikationer
 • Har några års erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur, nätverkshantering eller systemadministration
 • Har erfarenhet av nätverksteknologier (LAN/WAN), inklusive erfarenhet av routrar, switchar och brandväggar
 • Har erfarenhet av serveradministration, inklusive Windows och/eller Linux-operativsystem
 • Har kunskap om molntjänster så som Azure
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
 • Har godkänt belastningsregister

Det är meriterande om du har

 • Har en eftergymnasial utbildning inom datavetenskap, informationsteknologi, systemvetenskap eller liknande
 • Har erfarenhet av att hantera och konfigurera virtuella miljöer, såsom Nutanix AHV
 • Har certifieringar inom relevanta teknologier och plattformar, såsom Microsoft, Cisco, Arista eller Nutanix

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Flexibel
 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din potential. Hos Svenska Mässan Gothia Towers har du möjlighet att växa och utvecklas samt vara en del av en miljö där framåtanda och lösningsorientering är nyckelorden. De tror på att hitta lösningar istället för att identifiera problem - en attityd som präglar deras företagskultur. Vi tror att du är prestigelös och har en nyfikenhet i vad som sker i de senaste IT-trenderna och teknologierna.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se