Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Kvalitetsanalytiker till SAAB

Publiceringsdatum
18 april 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du intresserad av att vara med och göra världen till en säkrare plats? Vill du vara verkande i miljöer där gränserna för vad som är tekniskt möjligt hela tiden utmanas? Saab söker nu en person med ett tekniskt intresse och förståelse att tillämpa i olika kvalitetsprocesser. Är du den vi letar efter? Skicka in din ansökan omgående, vi tillämpar löpande urval.

OM TJÄNSTEN:
Saab är världsledande inom radarsystem och signalbehandling och erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och arbetar fram system för att agera proaktivt mot olika typer av hot. I rollen som kvalitetsanalytiker kommer du ingå i ett team på kontoret i Göteborg, där ni tillsammans ansvarar för inköp av mjukvara. Här möts du av en familjär personalstyrka, i en miljö som främjar gränsöverskridande samarbeten. Du erbjuds ett stimulerande arbete där du har stora möjligheter till att utvecklas internt - såväl privat som professionellt.

Som kvalitetsanalytiker ansvarar du för att säkerställa kvalitetsprocessen vid inköp av tredjepartsmjukvara. Det är en bred roll där du tar vid efter inköp för att säkerställa att processen gått rätt till väga. Du kommer arbeta till stora delar administrativt, där du ansvarar för den övergripande hanteringen av processen. I arbetet granskas säkerheten av inköp utifrån juridiska och organisatoriska förhållningssätt och önskemål, där du som ansvarstagande person därför premieras högt.

I rollen kommer du bland annat:
 • Gå igenom inköpsprocessen från ax till limpa
 • Säkerställa att relevanta säkerhetsaspekter efterföljs
 • Analysera kvalitetshanteringen av inköpen
 • Hantera och själv arbeta fram texter genomgående
VI SÖKER DIG SOM:
 • Läst en relevant eftergymnasial utbildning, förslagsvis kognitionsvetenskap eller systemvetenskap
 • Besitter ett tekniskt intresse och har en övergripande förståelse på området.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då det används i det dagliga arbetet.
 • Har erfarenhet av-/intresse för att hantera en större mängd text.
Det är inte nödvändigt, men meriterande om du:
 • Tidigare har arbetat i en koordinerande roll.
 • Har erfarenhet av att ha arbetat administrativt, gärna på engelska.
 • Har kunskap och förståelse kring mjukvara och programmering
För att lyckas i din roll som kvalitetsanalytiker tror vi att du är en koordinerande person som inte räds för att ta ansvar. Du är en lagspelare och arbetar bra i team där kommunikation och samarbete betraktas som en naturlig del. Genom att stora delar av arbetet utgörs av texthantering, ser vi gärna att du är analytisk. Därutöver är du en positiv medarbetare som hela tiden strävar efter utveckling inom företaget såväl som personligt. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därmed finns krav på svenskt medborgarskap, samt att stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är cirka 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från både Saab och vår sida är att du därefter blir direktanställd hos Saab.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Juni
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater, där annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?