Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Bli vår nya Enhetschef för område Säkerhet!

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Johanna Kalered Martinsson
Telefon
Ansök nu
Om oss

Göteborgs Spårvägar är en ledande aktör inom kollektivtrafiken och arbetar för att erbjuda hållbara och effektiva spårvägsresor för Göteborg och Mölndal. Med fokus på helhet och utveckling strävar vi efter att skapa en mer tillgänglig och hållbar stadsmiljö för alla invånare.

Säkerhetsenheten är en nybildad enhet där trafiksäkerhet och internsäkerhet ingår. Enhetens uppdrag är att styra, stödja och följa upp verksamheten inom säkerhetsområdet. Enheten ansvarar för bolagets omvärldsbevakning samt att ge verksamheten rätt förutsättningar för efterlevnad av lagar och regler inom området. Ett proaktivt förhållningssätt med målet att öka säkerheten och tryggheten är fokus i enheten.

Om rollen

I rollen som Enhetschef för Säkerhet kommer du att rapportera direkt till VD. Du driver och utvecklar bolagets proaktiva och operativa säkerhetsarbete inom både trafik- och internsäkerhet. Du leder bolagets arbete med att säkerställa beredskap inför kris och krig samt för bolagets förmåga att hantera större oförutsedda händelser. I rollen säkerställer du att bolaget har rätt fysiskt, tekniskt och administrativt skydd. Du leder bolagets proaktiva trafiksäkerhetsarbete och ansvarar för utförande av den gemensamma trafiksäkerhetsfunktionen enligt avtal med Stadsmiljöförvaltningen. Du säkerställer att bolagets säkerhetsstyrningssystem är anpassat efter verksamhetens behov, gällande lag och avtal samt att systemet metodiskt utvärderas och utvecklas.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att leda ett proaktivt säkerhetsarbete. Du är en trygg och stabil ledare som kan leda i svåra situationer så väl som i vardagens leveranser och ständiga förbättringar. Du vinner snabbt andras förtroende och du förväntas vara trygg och skicklig i att driva utvecklings- och förändringsarbete utifrån verksamhetens behov. I mötet med interna och externa samarbetspartners behövs en välutvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du behöver ha en stark drivkraft för utveckling kombinerad med lyhördhet, nyfikenhet och lösningsfokus. Rollen kräver stor integritet och förmåga att ta ansvar.

Du är utbildad på universitet, högskola, yrkeshögskola eller motsvarande med inriktning på säkerhet, risk- och krishantering. Du har också tidigare chefserfarenhet. Då du är ansvarig för externa kontakter och vårt regelverk behöver du behärska svenska på hög nivå i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har juridisk kompetens och/eller erfarenhet från kollektivtrafikbranschen.

Ansökan

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och uppfattar att du har de egenskaper som vi efterfrågar, ser vi fram emot din ansökan. I den här processen samarbetar Göteborgs Spårvägar med Jurek och vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Kalered på johanna.kalered@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 juni 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.