Hoppa till innehåll
Heliospectra logotyp

CFO till Heliospectra, Göteborg

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en entreprenörsdriven ekonom som trivs som bäst i en dynamisk internationell verksamhet? Då kan det här vara något för dig. Hos oss kommer du att vara högst delaktig i att bidra till vår utveckling och tillväxt av affären. Det här är rollen för dig som känner dig redo att ta nästa kliv i karriären som CFO!

Som CFO har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen och arbetar både operativt och strategiskt genom hela ekonomiflödet. Du har ett nära samarbete med VD och stöttar chefer i organisationen med ekonomiska underlag och analyser för att bidra till ökad lönsamhet, effektivitet och tillväxt. I ditt team har du en extern ekonomiassistent som du arbetsleder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Operativt arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut enligt IFRS
  • Budget, analys, resultat- och likviditetsprognoser
  • Uppföljning av nyckeltal
  • Projektkalkyler och projektuppföljning
  • Produktkalkyler
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Finansiell rapportering till börsen tillsammans med IR Manager
  • Kontakt med bank, myndigheter och revisor
  • Utveckla och effektivisera rutiner och processer
  • Internkontroll
  • Aktiv roll i ledningsgrupp

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som CFO hos oss är du en person som motiveras av att arbeta mot uppsatta mål samt att leverera kvalitet och resultat. Med ditt stora intresse och engagemang arbetar du proaktivt med att ta fram siffror och analyser som driver affären framåt. Du är nyfiken, har en stark vilja att utvecklas samt har en positiv attityd där din inställning är att ”problem är till för att lösas”. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du bidrar alltid till goda samarbeten och relationer.

Vidare har du erfarenhet av redovisning och bokslut enligt IFRS samt har arbetat med budget, prognos och analys, med fördel från en verksamhet som utgår från projektförsäljning. Du har akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Vidare är du en van användare av Excel och olika affärssystem samt kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska. Det är meriterande med erfarenhet av affärssystemet Monitor.

Om företaget

Heliospectra är ett industriellt bolag specialiserade inom elektronik. Bolaget utvecklar kompletta belysningssystem för växthusmarknaden. Tekniken baseras på LED teknologi och erbjuds med tillhörande digitala lösningar, där kunderna kan styra belysningen via egenutvecklade mjukvaruplattformar. Största marknaderna för bolagets produkter återfinns inom Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Heliospectra med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910. Urval och intervjuer påbörjas efter semestern i mitten av augusti.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att får göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Heliospectra logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (52 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren