Hoppa till innehåll
Salming logotyp

Ekonomichef till Salming Sports, Göteborg

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en affärsinriktad prestigelös ekonomichef som är van att arbeta med hela redovisningsflödet? Här erbjuds du en verksamhetsnära roll där du är högst delaktig i Salmings vidare utveckling och framgång. Delar du också vår passion om en aktiv livsstil kommer du att trivas hos oss!

Som ekonomichef har du helhetsansvar för ekonomifunktionen, vilket innebär att du ensamt ansvarar för det operativa arbetet med redovisningens alla delar och bokslut samt upprättar budget, prognos och analyser. I din roll arbetar du även strategisk tätt tillsammans med VD och har en rådgivande funktion kring ekonomiska frågeställningar och Salmings väg framåt. Du sitter med i ledningsgrupp och rapporterar till koncernen Vätterleden Invest.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månads- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Budgetuppföljning samt analyser
  • Prognoser och lönsamhetsuppföljningar, likviditetsprognoser
  • Valutaavstämningar
  • Kontakt med bank och myndigheter
  • Rapportering till VD, styrelse och koncern
  • Utveckla och effektivisera rutiner och processer
  • Systemägare för Business Central

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en prestigelös person med stort affärsfokus och är den som tar initiativ till att utveckla bolaget framåt. Du är analytisk, noggrann, arbetar strukturerat och har förmågan att se helheten samt effektiviserar processer. På Salming Sports är vi 8 personer och det är därför av stor vikt att du motiveras av nära samarbeten, har en vilja att utgå från kontoret och att du gärna bidrar med din ekonomiska expertis.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta självständigt med redovisning, bokslut och analyser. Du vet vad det innebär att arbeta högt och lågt och kan axla rollen som ansvarig för ekonomifunktionen. Du trivs i ett mindre bolag med arbetsuppgifter som spänner över ett stort område. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handel med lagerhantering och har du även kunskap kring personalfrågor och lön är det meriterande.

Du har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande förvärvade kunskaper samt behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Excel och har stor förståelse för affärssystem.

Vad erbjuds du hos oss?

Hos oss erbjuder vi utöver en spännande och central tjänst; hjälpsamma och engagerade medarbetare, kollektivavtal, en friskvårdstimme per vecka som nyttjas både individuellt och i lag samt ett väl tilltaget friskvårdsbidrag för att uppmuntra en aktiv livsstil i linje med varumärket. Vi sitter i trevliga lokaler i Sisjön.

Om Salming Sports

Salming är ett sko-, utrustnings- och klädföretag baserat i Sverige, som ingår i koncernen Vätterleden Invest. Vårt syfte är att få dig att utvecklas och prestera, oavsett vilken nivå du befinner dig på. För att göra det möjligt erbjuder vi svensk funktionell design när den är som bäst. Passform och komfort först. No nonsense products for no nonsense people!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Salming Sports med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910. Urval och intervjuer påbörjas efter semestern i mitten av augusti.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Salming logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren