Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil, vi har även flygförbindelser med Stockholm.

Socialförvaltningens uppdrag är att tillgodose människors behov av trygghet. Förvaltningen ska verka för att kommunens invånare får social omsorg i olika former och med ett speciellt ansvar tillvarata svaga gruppers behov och intressen. Vi jobbar ständigt för en god kvalité som gagnar brukaren av våra insatser.

Socialtjänsten utgör en betydande del av kommunens samlade uppdrag och är en kärnuppgift som ställer höga krav på dess chefer och medarbetare. En viktig del av verksamheten de närmaste åren är att gemensamt inom förvaltningen fortsätta det reformarbete som inletts, där effektivt resursutnyttjande och hög brukar- och medarbetarnöjdhet står i fokus.


I den här rekryteringen har Gällivare kommun valt att samarbeta med Randstad. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Carina Fors, som nås på telefonnummer 072-540 38 66 eller på mail: carina.fors@randstad.se. 

Varmt välkommen med din intresseanmälan på www.randstad.se där du kan bifoga ditt CV och personliga brev. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot anmälan på annat sätt. Sista dag för att lämna ditt intresse är den 16 augusti 2024.

Ansvarsområden

Socialchefen ingår i kommunens ledningsgrupp som består av kommundirektören och övriga förvaltningschefer. Socialchefen har huvudansvaret för att leda och utveckla socialförvaltningen tillsammans med och genom sin ledningsgrupp som består av tre avdelningschefer och två verksamhetsledare. En stor utmaning är att skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet, klara av kompetensförsörjningen, fortsätta att utveckla organisationen och säkerställa en god arbetsmiljö.  

Kvalifikationer

Du har akademisk examen och flerårig erfarenhet som ledare, gärna i tider av förändring. Du har erfarenhet av strategiskt arbete i politiskt styrd verksamhet, mycket goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och verksamhetsområde samt erfarenhet av verksamhets- och kvalitetsutveckling. Det är också viktigt att du har kompetens för att skapa förutsättningar för en bra arbetsmiljö samt att du har ett väl utvecklat säkerhetstänkande och förstår vikten av integritet och sekretess i uppdraget.

Svenska i tal och skrift samt körkort B krävs.

Tjänsten är säkerhetsklassad.


Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, är transparent, tydlig, prestigelös och målmedveten samt kan fatta beslut och säkerställa genomförande. Du drar tydliga gränser där det behövs, men är också öppen för andras förslag och idéer. Du har mycket god förmåga att skapa förtroende hos medborgare och medarbetare samt god förmåga att samverka med politisk ledning och fackliga organisationer. Medievana och erfarenhet av att företräda arbetsgivaren externt är ett plus. Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens där alla medarbetare i organisationen får och kan utveckla sin fulla potential.


Om företaget

Gällivare kommun Kommunledningskontoret

Gällivare, beläget strax norr om polcirkeln är en plats som präglas av en stark gemenskap. Vi enas av att gå över gränser – i byar, kultur och språk. Vi omsluts av den storslagna naturen, närheten till lugn och outdoor är en del av vårt liv här. Gällivare är för dig som vill låta naturen sätta takten och vill fascineras av åtta årstider och en arktisk livsstil med gnistrande vinter, sprakande norrsken och sommarnätter som aldrig tar slut. Vi är mitt uppe i en unik samhällsomvandling och står i händelsernas centrum globalt när gruvindustrin miljardsatsar för en grön omställning, följ med oss på vår unika resa.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se