Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Chef Underhåll Koksverk

Ansök nu
Om oss
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig.

Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, starkare och mer hållbar värld. Det är viktigt för oss med mångfald och allas lika värde, vi tror på att vi är bäst tillsammans. Placeringsort Luleå.

Om företaget
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Dina arbetsuppgifter
I ditt avsnitt Underhåll Koksverk ingår ansvaret för tre sektioner Mekaniskt underhåll, El underhåll och Media underhåll, sammanlagt drygt 45 medarbetare varav 3 chefer. Befattningen ingår i ledningsgruppen för avdelning Koksverk.

Som avsnittschef ansvarar du för din personals arbetsmiljö, du har ansvar för anläggning vilket innefattar driftsäkerhet samt budget och investeringar. Du förväntas tillsammans med dina medarbetare bryta ner SSABs strategi till lokala handlingsplaner, mål och KPI:er samt följa upp respektive områdes bidrag till den. Du kommer även ha en betydande roll i det strategiska arbetet gentemot Koksverkets förändringsresa mot den fossilfria omställningen. Som ledare är du coachande och drivs att av se andra människor utvecklas. Du är också bra på att implementera och följa upp tagna beslut. Att arbeta på ett systematiskt sätt med ständiga förbättringar är en självklarhet för dig.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

* Att tillsammans med dina medarbetare skapa kort- och långsiktiga underhålls- och investeringsplaner och följa upp anläggningarnas funktion.

* Utveckla arbetssätt och metoder för det avhjälpande och det förebyggande underhållet samt förbättrande underhåll, vilket innebär att systematiskt vidta åtgärder med syfte att förbättra driftsäkerheten på anläggningarna och utrustningen inom området.

* Arbeta nära produktionen för att säkerställa en effektiv kommunikation och samverkan mellan avsnitten.

* Eftersom säkerheten är högsta prioritet inom SSAB så kommer du vara en nyckelperson när det gäller att utveckla säkerheten inom ditt ansvarsområde.

Din profil
Du som söker är en person som är öppen, positiv och en lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor.

* Du vill arbeta med att utveckla människor, anläggningar och arbetssätt med hjälp av ett coachande ledarskap.

* Du förstår också innebörden av att leda andra genom att leda dig själv. Som person ser vi att du är trygg, tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt.

* Du är drivande, initiativtagande och trivs med sociala sammanhang. Du är bekväm i rollen som ledningsrepresentant och kan ta och stå för obekväma beslut när det behövs. Du är van att ge och ta konstruktiv feedback. Du bör även ha ett stort ansvarskännande och vara positivt inställd till förändringar och utveckling.

* Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att leda i förändring och står stadigt när det sker mycket på en gång.

* Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.

* Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med projekt, underhåll eller produktion är detta meriterande. Har du kunskaper om hur underhållsprocessen fungerar inom SSAB så är detta också meriterande.

* Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna tala och skriva både engelska och svenska flytande.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Clockwork, har du frågor eller funderingar kontakta Chefsrekryterare Daniel Kalén på 0708-21 53 00. Sista ansökningsdag är den 25 juli.

Några ord från din blivande chef

”Jag som blir din chef heter Linda Viljeros. Vill du vara med på en utmanade och spännande tid på Koksverket? Med siktet inställt på ”Underhåll i världsklass” tillsätter vi nu en ny roll, underhållschef Koksverket. Gillar du nya utmaningar och är en ledare som engagerar, motiverar och utvecklar andra - välkommen med din ansökan till oss!”

Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juli 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, starkare och mer hållbar värld. Det är viktigt för oss med mångfald och allas lika värde, vi tror på att vi är bäst tillsammans. Placeringsort Luleå.