Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef till Försvarshälsan

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella med det privata.

Om oss

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård med ett brett och varierat uppdrag. Utöver sedvanlig företagshälsovård har vi flera ytterligare uppdrag gällande bland annat sjukvård för värnpliktiga samt kopplat till insats- och övningsverksamhet i Sverige och utomlands. Vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande och efterhjälpande på individ-, grupp- och organisationsnivå för samtliga medarbetare inom Bodens Garnison. Tillsammans med chefer i verksamheten arbetar vi för att minimera risker för arbetsrelaterad ohälsa samt verkar för ett hållbart arbetsliv.

Vi som arbetar vid Försvarshälsan Boden är ett engagerat gäng med hög kompetens inom våra olika områden. Vi är vana att ständigt utveckla och anpassa både arbetssätt och metoder för att nå största positiva effekt och möta verksamhetens behov. För att kunna uppfylla vårt uppdrag i framtiden så ska vi bygga en hållbar organisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef leder, samordnar, utvecklar och följer du upp verksamheten. Du kommer att ha ledningsansvar för processerna inom det försvarsmedicinska området och blir medicinskt ansvarig för verksamheten. Vidare ansvarar du för att lagar, rutiner och övriga författningar inom hälso- och sjukvårdsområdet är kända och efterföljs. Du har personal-, arbetsmiljö-, ekonomiskt- samt uppföljningsansvar. Då vi är i stark expansion ska du driva förbättrings- och utvecklingsarbete i nära samarbete med medarbetare och verksamheten. En viktig uppgift för Försvarshälsan är att aktivt lösa uppkomna uppgifter inom Garnisonen.


KRAV
Kvalifikationer


Akademisk examen som arbetsgivaren anser är relevant för befattningen.
  • Erfarenhet av arbete med hälsofrämjande arbetsmiljöfrågor.
  • Erfarenhet av att ha drivit och genomfört organisationsutveckling.
  • Erfarenhet som chef och ledare med personalansvar.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper
Du har förmåga att leda, driva och utveckla verksamheter. Du är stabil och trygg i din ledarroll samt har god förmåga att organisera, kommunicera, planera, delegera och följa upp. Du har ett tydligt ledarskap och visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förbättringar. Du sprider engagemang och entusiasm och genom att visa personlig omtanke har du lätt för att skapa delaktighet, goda relationer och bygga goda samarbeten. Som person är du driven, har hög integritet och är prestigelös. Du har ett flexibelt arbetssätt och ha en förmåga att utveckla verksamheten framåt. Försvarshälsan har många samverkanspartners vid förbanden och inom försvarsmedicin därför söker vi dig med både god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av företagshälsovård
  • Utbildning med inriktning inom hälso- och sjukvård.
  • Erfarenhet av att driva förändringsarbete.
  • Genomförd värnplikt.
  • Erfarenhet av internationell tjänst.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid som startar med sex månaders provanställning. Arbetsort är Boden.Tjänsteresor förekommer samt arbete på annan ort.Tillträde enligt överenskommelse.

Chefstester kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Under semesterperioden kan det vara svårare att komma i kontakt med oss.

Upplysningar om befattningen

Peter Harila via tfn 0505-45 10 00.

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Birgitta Lundström via tfn 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare kontaktas via tfn 0505-45 10 00:

OF-Bothnia, Håkan Jansson

Försvarsförbundet, Annelie Forshage

SACO Försvar, Björn Astermo

Seko Försvar, Susanne Thunberg

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren