Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
16 september 2024 (8 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Hos Alandia är rollen som 'Data Analyst' bred och utvecklande. Hos oss blir du en del av ett engagerat Analys-team med många kontaktytor inom organisationen. Du kommer arbeta nära affären och utveckla innovativ och rättvis prissättning för Alandias kunder. Insikter av ditt kvantitativa arbete kommer också att bidra till utvecklingen av t.ex. kundresor och partnersamarbeten.

Tillsammans med teamet kommer du att:
  • Driva utveckling och uppdatering av prissättningsmodellerna för Alandias försäkringsprodukter, genom arbete med prediktiv modellering och maskininlärningsalgoritmer.
  • Utföra avancerad kvantitativ analys för att stöda ett proaktivt och data-drivet beslutsfattande.
  • I nära samarbete med andra experter i organisationen bidra till att utveckla affärsverksamheten.
  • Presentera och kommunicera kvantitativa insikter proaktivt, för att öka genomslagskraften av dataanalys i verksamheten.
  • Bidra till att kontinuerligt utveckla verksamhetens datainsamling, datahantering och data-användning.
Om dig

Vi tror att du
  • Har en högskoleexamen inom matematik, statistik, ekonomi, datavetenskap, civilingenjör eller motsvarande.
  • Har gedigen erfarenhet av praktiskt arbete i R, Python eller motsvarande programmeringsspråk. Erfarenhet av arbete i SQL är meriterande.
  • Har erfarenhet av arbete med prissättningsmodellering, eller annan typ av kvantitativt analysarbete sedan tidigare. Erfarenhet från försäkringsbranschen är speciellt meriterande.
  • Behärskar svenska och/eller engelska väl i tal och skrift.
Vi tror dessutom att du
  • Är intresserad av att kombinera dina kvantitativa kvaliteter med en god förståelse för Alandias verksamhet, kunder och omvärld.
  • Är ansvarsfull, genom att arbeta noggrant och strukturerat mot definierade mål.
  • Är nyfiken, initiativtagande, och drivs av att ständigt hitta förbättringspotential, både hos dig själv, andra, och inom verksamheten.
  • Är en teamspelare med god samarbetsförmåga.
  • Är pedagogisk, och har förmåga att göra komplex information förståelig för olika mottagare i både tal och skrift.
Vad vi erbjuder

På Alandia har vi anställda utmanande arbetsuppgifter och både värdesätter och förväntar oss engagemang, driv och ansvarstagande av våra kollegor. Alandias verksamhet innebär mängder av möjligheter och utmaningar där självgående medarbetare tillsammans skapar vår framgång. Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö med möjlighet till distansarbete. Alandia tror på långa relationer med våra anställda och att utvecklingen av alla oss som är en del av Alandia är avgörande. Därför är vi engagerade i våra medarbetares karriärutveckling och kompetensutveckling. Oavsett om du vill fördjupa dig inom ditt specialistområde eller om du har ambitioner att ta dig an en ledarroll, finns det möjligheter för dig att växa och utvecklas hos oss.

Övrigt

I den här rollen kommer du att rapportera till vår Analyschef. Placeringsort är Stockholm, Mariehamn eller Helsingfors.

Tjänsten medför resande i begränsad utsträckning. Detta är en tillsvidareanställning med inledande prövotid i sex månader.

För mera information om tjänsten kontakta Jonas Svartström, Analyschef, tfn +358 50 320 46 98 eller jonas.svartstrom@alandia.com

Urvalet sker löpande, så skicka gärna din ansökan med CV så snart som möjligt, dock senast 16 september.
Alandia Försäkring logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Alandia Försäkring är ett växande försäkringsbolag fokuserat på marin-, transport och fritidsbåtsförsäkringar. Med över 80 års erfarenhet erbjuder vi de bästa sjöförsäkringslösningarna och skadeservicen till våra kunder på ett engagerat och ansvarsfullt sätt. Med vårt huvudkontor på Åland och kontor i Helsingfors, Stockholm, och Oslo sysselsätter vi ca 130 experter. Mera information finns på www.alandia.com.