Hoppa till innehåll
Nordic Growth Market logotyp

Chief Risk Officer till Nordic Growth Market

Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Emelie Baeckström
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning

Inledningsvis kommer ditt fokus vara att, på styrelsens uppdrag, stödja organisationen i arbetet med att identifiera, hantera och rapportera befintliga och potentiella risker i verksamheten. Över tid kommer du dessutom att få möjlighet att utvecklas och att utveckla rollen till att även stödja bolagets operativa compliancearbete. Som Chief Risk Officer kommer du att arbeta med att kontrollera att NGM i sin verksamhet fattar och verkställer beslut som medför att bolaget följer de risklimiter som styrelsen beslutat om. Eftersom NGM är finansiellt starkt och saknar exponering mot de vanligaste finansiella riskerna, är arbetet framför allt inriktat mot operationell risk.

Du kommer att få tillfälle att arbeta med riskhantering, riskkontroll och riskrapportering, få en översikt över olika risktyper och rapporteringsprocesser, samt arbeta med regelefterlevnad inte bara inom risk utan inom hela compliancespektrat.

I rollen kommer du att vara en aktiv del i förbättrings- och optimeringsarbetet av risk- och compliancerapporteringsprocesserna. Dina ansvarsområden inkluderar att genomföra risk- och compliancekontroller enligt styrelsens årsplan samt arbeta inom bolagets ramverk för riskhantering, vilket omfattar principer och processer för att identifiera, bedöma och hantera risker. Du kommer att utföra, följa upp och analysera dessa risker, samt vara ansvarig för att skapa riskrapporter och samordna riskrapporteringsprocesser. Vidare kommer du att hålla dig uppdaterad om regelförändringar och ny praxis, samt utbilda organisationen för att främja regelefterlevnad.

I din roll kommer du även att delta i processer för att godkänna nya produkter och tjänster med fokus på regelefterlevnadsperspektivet, samt ta fram och upprätthålla interna regelverk och policys. Det är viktigt att kontinuerligt följa upp att både interna och externa regler efterlevs, samt att utreda incidenter och kommunicera med ledning och styrelse. Vidare kommer du att bevaka omvärldsförändringar som kan påverka bolagets verksamhet.

I rollen ingår även att samarbeta över teamgränser och med andra avdelningar inom bolaget, alltid med medvetenheten om att rollen utgör en tydlig andralinje-roll. Du får möjligheten att arbeta i en dynamisk miljö med erfarna och stödjande kollegor, där ni kontinuerligt arbetar med att optimera och utveckla processer och policys för att proaktivt stödja ledningen på bästa sätt.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du uppfyller följande krav och meriter:
  • Jurist-, civilekonom- eller civilingenjörsexamen.
  • Minst fem års erfarenhet av arbete med operationell risk inom finansiellt reglerad verksamhet.
  • Minst fem års erfarenhet av arbete i en oberoende kontrollfunktion
  • Teknisk förståelse av IT och drift av verksamhetskritiska IT-system
  • Insikter i framgångsfaktorer för finansiell affärsverksamhet
  • Förmåga att analysera, prioritera, presentera, driva och följa upp frågor gentemot kollegor, ledning, styrelse och myndigheter
  • Arbetslivserfarenhet med finansiella och aktiemarknadsrättsliga regelverk såsom MiFID II, DORA, MAR och övriga regler relaterade till handel med värdepapper.
  • Flytande engelska i tal och skrift
Meriterande:
  • Erfarenhet av arbete med regelefterlevnad.
  • Kunskap i tyska
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Mot bakgrund av rollens stora betydelse för verksamheten ser vi att du är driven och ambitiös i det du tar dig för. Du är effektiv, är van att prioritera och trivs som bäst i en roll där får arbeta med både högt och lågt. Du trivs med ansvar och du har en naturlig ledarförmåga. Du är trygg i din person och kompetens och skapar förtroende hos dem du möter och månar om att ge service med hög kvalitet. Du samarbetar bra med dina kollegor och får andra att må bra och känna sig trygga i sina roller. Det du inte redan kan tar du reda på, antingen genom att läsa på själv, använda dina externa kontakter eller genom att fråga dina kollegor. Du gillar att sprida din kunskap vidare till andra så de också får möjlighet att växa i sina roller. Eftersom rollen kommer att innefatta kontakter med myndigheter och departement är det viktigt att du är förtroendeingivande och har en mycket professionell framtoning. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på engelska likväl som på svenska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.I denna rekryteringsprocess samarbetar NGM med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Baeckström på telefonnummer 073-745 06 46 alternativt emelie.baeckstrom@jurek.se.

Om verksamheten

Nordic Growth Markets roll är att möjliggöra tillväxt för alla bolag. Vi gör det i ett nära partnerskap som anpassas efter bolagens unika behov. Med mer än 40 års erfarenhet av samarbete med nordiska tillväxtbolag har vi skapat en attraktiv intäktsdelningsmodell som ger bolagen ökat värde av sin börsnotering. Vi har stor förståelse för entreprenörens utmaningar och möjligheter och vill därför vara en stabil partner under tillväxtresan. Vårt partnerskap omfattar även tillgång till den europeiska kapitalmarknaden genom Börse Stuttgart.
Nordic Growth Market logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 september 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Börs