Hoppa till innehåll

Komminister – Dals-Eds församling

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

Dals-Eds församling tillhör Karlstads stift och ligger naturskönt i norra Dalsland, mitt emellan Göteborg och Oslo, med täta tågförbindelser till båda städerna. Församlingen består av sex socknar och spänner från norska gränsen över skog och sjö till jordbruksbygder i söder.

I Dals-Eds kommun bor 4600 personer, de flesta är med i Svenska kyrkan. I församlingen finns 18 anställda, sex kyrkor och engagerade ideella. I församlingen finns också flera emeritipräster och -diakoner. Kyrkan är en aktiv del av lokalsamhället och en viktig mötesplats för människor i alla åldrar.

Vi söker en komminister som ska leda och utveckla arbetet med konfirmander och ungdomar. I tjänsten ingår även sedvanliga prästuppgifter. Du har stora möjligheter att påverka verksamheten och att utforma dina egna arbetsuppgifter. Vi värnar om öppenhet och inkludering, vi har ett diakonalt förhållningssätt och arbetar aktivt för att alla ska känna sig välkomna, oavsett bakgrund eller livssituation.

Om dig

Vi söker dig som:

  • Är prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och bygga församling
  • Barns och ungdomars existentiella och andliga frågor är viktiga för dig
  • Är bra på att skapa relationer och samverka med andra människor.
  • Har förmåga att arbeta självständigt och tar egna initiativ.
  • Bidrar med din teologiska kunskap till församlingsbor och arbetskamrater.
  • Har körkort och bil.

Kontakta gärna Bengt Libäck på 070–5947277 eller kyrkoherde Malin Henriksson på 0534–10084 om du har frågor angående tjänsten eller ansökan.

Funderar du på hur det är att jobba hos oss? Kontakta gärna komminister Johanna Andersson på 0534–10113 så svarar hon på dina frågor!

Sista ansökan 18 augusti, urval kan komma att ske löpande.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se