Hoppa till innehåll
Tjörns kommun logotyp

Utredande socialsekreterare till Tjörns kommun

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Maria Von Sterneck
Telefon
Ansök nu
Vill du arbeta meningsfullt på en fantastisk arbetsplats med en öppen och välkomnande atmosfär? Är du intresserad av att göra verklig skillnad i barns och ungas liv? Då är detta en plats där du kommer att trivas!

Individ- och familjeavdelningen finns tre enheter: Barn- och ungaenheten, vuxenenheten samt arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och integrationsenheten. Inom dessa enheter bedrivs myndighetsutövning samt öppenvård. Varje enhet har två förste socialsekreterare eller gruppledare som leds av en enhetschef.

Barn- och ungaenheten har en varierad sammansättning med förste socialsekreterare, socialsekreterare på mottaget, utredande socialsekreterare, familjehemssekreterare, barnsekreterare och familjebehandlare. Vi söker nu en ny utredande socialsekreterare då en av våra medarbetare går vidare till annan tjänst.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med flexibel start enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Start enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Som utredande socialsekreterare kommer du att vara ansvarig för att utreda behovet av stöd för barn, unga och deras familjer utifrån inkomna ansökningar eller anmälningar. Din roll inkluderar att noggrant följa gällande lagstiftning och riktlinjer för att säkerställa att familjens egna resurser och lösningar tas tillvara. Genom att handlägga ärenden enligt SoL och LVU kommer du att vara en viktig aktör för att säkerställa familjers välbefinnande och trygghet.

Vi värdesätter samarbete mellan enheterna på avdelningen för att kunna erbjuda bästa möjliga stöd till dem vi är till för. Vårt team av medarbetare är engagerade i det sociala arbetet och strävar efter att upprätthålla hög kvalitet i vårt arbete. Tjörns kommun prioriterar socialsekreterarnas kompetens och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där du ges rätt förutsättningar att utföra ditt arbete med hög kvalitet och trivsel.

Som en del av vårt team erbjuds du metodhandledning av erfarna kollegor samt extern processhandledning, relevant fortbildning och kompetensutveckling. Vi strävar efter att ge dig en flexibel arbetstid och friskvårdsersättning för att främja din välmående. Vi har även igångsatt ett projekt där vi tränar tillsammans under arbetstid. Du kommer att arbeta enligt BBIC och dokumentera i vårt verksamhetssystem Combine.

Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsmiljö samt eget kontor. Avdelningen stöds av administration, systemsupport, kvalitetsombud och utvecklingsledare för att säkerställa att du har rätt verktyg och stöd för att lyckas i din roll. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och tillsammans göra en verklig skillnad i samhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:
  • Socionomexamen och tidigare erfarenhet av utredning inom barn- och ungdom
  • Meriterande med flera års erfarenhet inom relevant område och myndighetsutövning
  • Kunskap om aktuell lagstiftning och BBIC
  • Körkort B
Personliga egenskaper:

Vi söker en ansvarsfull och stabil individ med flexibilitet och god empatisk förmåga. Du är skicklig på att skapa goda samarbetsrelationer med barn, ungdomar, deras familjer och samverkanspartners. Din strukturerade och trygga yrkesroll, kombinerad med en utmärkt skriftlig kommunikationsförmåga, gör dig till en värdefull teammedlem. Du har även erfarenhet av systemteoretiskt synsätt, förmåga att planera och prioritera arbetsuppgifter samt intresse för uppföljning och utredning med ett tydligt barnrättsperspektiv.

Ansökan.

I denna rekrytering samarbetar Tjörn kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2024-08-10. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0304-60 10 00
Tjörns kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Offentlig sektor