Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Ekonomiansvarig till HBA Fordonsteknik

Ansök nu

Är du en erfaren ekonom som vill ha ansvar för ett bolags ekonomi? Har du god erfarenhet av löpande bokföring, bokslut samt löne- och personaladministration? Är du dessutom en analytisk person som är intresserad av affärsutveckling och att optimera bolagsprocesser? Just nu söker vi en ekonomiansvarig till HBA Fordonsteknik!

Om tjänsten
Som Ekonomiansvarig hos HBA Fordonsteknik kommer du att ansvara för ekonomin för hela bolaget och ha en nyckelroll i företaget. Du kommer att ansvara för den löpande bokföringen och bokslut (månads- och kvartalsrapportering), löne- och personaladministration, löpande momsredovisning och andra allmänna administrativa uppgifter. Vidare kommer du att analysera och följa upp på verksamheten samt ta fram statistik till sälj- och inköpsavdelningen. Eftersom HBA Fordonsteknik tillhör Axel Johnsson International-koncernen så ingår även rapportering till koncernens huvudkontor i Stockholm, detta kommer göras på engelska i koncernrapporteringssystemet Cognos. Rollen kommer även att innebära nära kontakt med dina kollegor, kunder och olika leverantörer.

I din roll som Ekonomiansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Ansvar för ekonomin för hela bolaget
- Löpande bokföring och bokslut (månads- och kvartalsrapportering)
- Löne- och personaladministration
- Löpande momsredovisning
- Rapportering till koncernens huvudkontor
- Analys och uppföljning av verksamheten
- Ta fram statistik till sälj- och inköpsavdelningen
- Allmänna administrativa uppgifter
- Andra vanligt förekommande uppgifter på en ekonomiavdelning

Tjänsten som Ekonomiansvarig är ett konsultuppdrag på heltid via Adecco Professionals Stockholm Finance med start omgående. För rätt person finns det möjlighet till tillsvidareanställning hos HBA Fordonsteknik efter avslutat uppdrag. Du kommer att utgå från kundens lokaler i Norsborg.

Om dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller redovisning, flerårig erfarenhet från en liknande roll och har god förståelse för den ekonomiska helheten i ett bolag. Du är van att arbeta självständigt, har god datorvana inom framförallt MS Office och ekonomiprogram, där vi ser erfarenhet inom Garp och Cognos som meriterande. Vidare är du flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som person ser vi att du är noggrann, strukturerad, har mycket god kommunikationsförmåga, trivs med att arbeta både enskilt och i team. Du är en naturligt analytisk person som drivs av att delta i arbete med ständiga förbättringar för bolagets bästa. Du är van att arbeta mot deadlines och kan identifiera flaskhalsar i arbetsflödet.

Viktigt för tjänsten är:
- Eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning
- Flerårig erfarenhet från en liknande roll
- God helhetsförståelse för alla ekonomiska processer i ett bolag
- God datorvana inom MS Office och ekonomiprogram
- Självgående i löpande bokföring och bokslut (månads- och kvartalsrapportering)
- Självgående i kund- och leverantörsreskontra
- Mycket god erfarenhet i momsredovisning
- Erfarenhet av löne- och personaladministration
- Ha ett analytiskt mindset för att kunna stötta VDn med att analysera siffrorna i förhållande till den affärsmässiga aspekten
- Meriterande är erfarenhet av Garp och Cognos
- Flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om HBA Fordonsteknik
HBA är ett belysningsföretag med över 30 års branscherfarenhet. Vi brinner för att ge våra kunder de bästa lösningarna inom el och ljus. HBA ingår i Axel Group International-koncernen. HBA ligger i framkant när det gäller att hitta briljanta idéer för bättre elsystem i framtiden.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:
Emma Anstrén via emma.anstren@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.