Rekrytering

Så hittar du rätt kompetens – på Facebook

Det var länge sedan sociala medier bara var till för att dela med sig av sina semesterbilder och hålla kontakt med vänner och bekanta. Idag följer vi nyhetsflödet, har koll på föreningsaktiviteter – och vi söker jobb.

Visst, kattfilmerna och personliga meddelanden finns kvar. Men vi har definitivt börjat använda de sociala kanalerna mer som ett professionellt verktyg. När en kandidat är nyfiken på ett företag vänder de sig ofta till företagets sociala medier för mer information. Så se till att uppdatera era sociala kanaler med intressant, aktuellt och relevant innehåll. Sådant som får kandidaten att lära känna företaget lite bättre.

Genom att använda sociala medier i rekryteringssyfte har kandidaten direkt tillgång till information om företaget genom sin telefon, vilket är speciellt fördelaktigt under lediga dagar, tex helger och semestrar. Den som letar efter nytt jobb fortsätter att söka efter en ny tjänst, även under sommaren, helgen och andra ledigheter.

Arbetar ni redan aktivt med sociala medier? Prata med den kollega som är ansvarig för innehållet och jobba tillsammans för att lyfta information som lockar potentiella nyrekryteringar. Här är det viktigt att ni vågar vara personliga och ärliga.

Fyra av fem svenskar använder sociala medier. Facebook är mest populärt (76% av internetanvändarna) och strax bakom finns Instagram (60%), Snapchat (38%) snabbt och Twitter (25%).

Svenskarna och Internet 2018

Utnyttja kraften – använd sociala medier för att nå ut med din jobbannons

De flesta kandidater är passiva och därför också svåra att nå. En bra väg är därför att platsannonsera i sociala medier och på så sätt komma igenom bruset.

Möjligheterna att målgruppsstyra annonser efter intresse samt till forum och grupper gör att dina platsannonseringar blir mer tids- och kostnadseffektiva. Men det krävs en klar och tydlig strategi och kartläggning av kanaler för att verkligen träffa rätt.

Blocket Jobb kan självklart erbjuda flera alternativ för att nå ut med din annons i sociala medier - kontakta oss mer än gärna för mer information!

Liknande Artiklar