Rekrytering

Så lyckas ni med reboardingen

Nu är de flesta av oss helt eller delvis tillbaka på arbetsplatsen. Även om många är glada att träffa kollegorna igen kan återgången vara utmanande för andra. Som arbetsgivare kan ni underlätta och se till att omställningen blir så bra som möjligt för medarbetarna – en lyckad reboarding helt enkelt.

Håll i de goda vanorna

Många skaffade en mer aktiv arbetsvardag under pandemin med dagliga promenader eller lunchträningspass. Det går att hålla i detta på arbetsplatsen också! Uppmuntra till walk & talks, promenadmöten eller varför inte dra ihop en grupp som löptränar på lunchen?

Fortsätt vara flexibel

Bara för att arbetsplatsen öppnat upp igen behöver inte alla vara där alltid. Att arbeta på hemmakontoret innebär trots allt att inte behöva stiga upp lika tidigt, möjlighet att fixa ärenden på lunchen och andra fina saker som gör vardsagspusslet lite enklare att lösa.

Gör dagarna på plats meningsfulla

Om det finns en tydlig plan för dagarna medarbetarna förväntas vara på plats kommer det med stor sannolikhet innebära att fler tycker det känns bra att gå till arbetsplatsen. Lägg era gemensamma möten på dagarna när ni kan ses fysiskt eller hitta på något kul och teambuildande tillsammans på eller utanför kontoret.

Våga tänk nytt

Working nine to five… Nej, kanske inte? Ett flexibelt schema minskar stressen för de flesta. Att smita från kontoret lite tidigare på eftermiddagen är perfekt för de som vill hämta på förskolan eller slippa kollektivtrafikens rusningstid. Det behöver inte vara som förr!

Var lyhörd

Detta är förstås alltid viktigt. Se till att fånga upp om det är något som skaver. Regelbundna avstämningar mellan ledare och medarbetare är en av de viktigaste redskapen för att skapa en förtrolig arbetsmiljö.

Liknande Artiklar