Hoppa till innehåll
NSVA logotyp

Inköpscontroller

Sista ansökningsdag
31 oktober 2024 (28 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Till avdelning Ekonomi söker vi nu en Inköpscontroller

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Analysera och följa upp avtalstrohet, prisavvikelser och inköpsmönster samt identifiera upphandlingsbehov.

  • Arbeta med avtalsuppföljning och avtalsförvaltning samt koordinera upphandling av indirekta varor och tjänster.
    Driva proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats genom strategiskt inköpsarbete och ett kategoribaserat arbetssätt.

  • Presentera data och analyser för nyckelfunktioner som till exempel ledning och övriga intressenter samt medverka i informations- och utbildningsinsatser för verksamheten.

  • Arbeta aktivt med mål och mätning av våra varugrupper samt övergripande styrning och uppföljning av vårt inköpsarbete från behov till avtalsslut.

  • Bistå och stötta inköpsorganisationen vid upphandlingar och avtalstecknande

  • Ta fram underlag inför större upphandlingar, sammanställa erfarenheter och utfall från tidigare avtal.

  • Säkerställa att krav som ställs i genomförda upphandlingar efterlevs (tex hållbarhetskrav)

  • Säkerställa en god och väl fungerande avtalsuppföljning samt utveckla vår uppföljningsprocess

  • Stöd och bollplank mot verksamheten i frågor gällande inköp, direktupphandlingar och avtal

Som medlem i NSVAs controllergrupp bidra till att utveckla bolagets övergripande ekonomiska styrning och uppföljning. 

Ha systemansvar för avtalssystemet Kommers och spend-verktyget SpendbyExitia. 

Dina egenskaper

Vi söker dig som vill kunna påverka, göra skillnad, skapa nytta och mervärde för NSVA. Du har öga för detaljer, är drivande, analytisk och har lätt för att se helheten samt förbättringsmöjligheter, vilket innebär att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. I din roll arbetar du nära NSVAs inköpare. Ett gott samarbete er emellan är mycket viktigt och ni stöttar/avlastar varandra vid behov.

 
Som person är du serviceinriktad, konsultativ och har ett nyfiket förhållningssätt. Du håller dig uppdaterad inom området och gillar att lösa problem. Vidare är det viktigt att vara drivande och att kunna se helheten och ha ett strategiskt tänkande men samtidigt kunna dyka ner i detaljer vid behov. 


Vi vill att du har en god pedagogisk förmåga och kan omsätta information i handling. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god förståelse och intresse för inköp och upphandling som strategiska verktyg och styrmedel för att uppnå mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning på minst 2 år inom inköp, upphandling, logistik, ekonomi alternativt annan erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi alternativt annan erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med analys och uppföljning av inköp/avtal. Du har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med god språklig förmåga och en god förmåga att genomföra presentationer. Du har affärsmässig grund och ser alltid till organisationens bästa. Du har god förmåga att använda Office-paketet och andra digitala verktyg, särskilt IT-stöd kopplat till uppföljnings- och inköpsprocessen.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet kring inköp och upphandling inom LOU/LUF.

  • Arbetat med ekonomisystemet Agresso/UBW, avtalssystemet Kommers och/eller spendverktyget SpendbyExitia 

Mer information

Tjänsten är ett vikariat på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna så fort som möjligt.

Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till HR Chef Anna Holmstedt Bergander 076-723 87 55.

 

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se 

NSVA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 oktober 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren