Hoppa till innehåll
Lekolar AB logotyp

Lekolar söker en Produktchef med inköpsansvar

Sista ansökningsdag
31 oktober 2024 (28 dagar kvar)
Publiceringsdatum
01 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Har du erfarenhet av att jobba med sortiment och inköp och är intresserad av att arbeta i en flexibel miljö som präglas av högt i tak och ett ständigt lärande, där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att överträffa våra kunders förväntningar? Då kan detta vara rätt jobb för dig.

Ansvarsområde

Lekolar är ett marknadsledande bolag med en bred produktportfölj av pedagogiska och kvalitativa produkter.

Nu söker vi en Produktchef/inköpare för sortimentsområdet hobby-, skolförbrukningsmaterial & digital arts. Den här spännande och kreativa rollen är nordisk och placerad inom affärsområdet Learn, Create & Play. Som produktchef har du resultatansvar för din affär och att driva sortimentsutveckling för att skapa tillväxt men även för att förvalta den befintliga affären. Sortimentet står idag för ca 25% utav vår totala omsättning på affärsområdet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha fullt sortimentsansvar inom ditt område samt leda utvecklingen av ett konkurrenskraftigt sortiment, som är anpassat till våra kunders behov och önskemål. Utöver detta kommer du ansvara för inköp och leverantörer inom ditt sortimentsområde, där du strukturerar och analyserar nyckeltalen i affären tex cost pris, MOQ:er, ledtider, lagernivåer, hållbarhet/kvalitet, RFQ-hantering, du deltar i och driver regelbundna förhandlingar med leverantörer, du gör affärsbaserade val av leverantör och säkerställer "best buy".Dessutommarknadsför du ditt sortiment internt till våra fyra nordiska säljländer.

Tjänsten innebär att du arbetar både operativt i våra affärssystem och strategiskt med att löpande följa upp, styra, utvärdera resultat och tillse att vi har rätt leverantörsplattform inom ditt ansvarsområde. Du arbetar aktivt för att skapa en förståelse för kundens behov och vikten av att alltid ligga "steget före".

Då en del utav ditt sortimentsområde är digital arts, är det viktigt att du har förmåga och intresse för det digitala och dess verktyg.

Din profil

Vi lägger stort värde vid dina personliga egenskaper och söker dig som är resultatinriktad, kommunikativ och prestigelös. Du har stort driv, alltid med fokus på att hitta lösningar. Vi ställer höga krav på att du har en god analytisk förmåga och en väl utvecklad prioriteringsförmåga samt erfarenhet utav strategiskt inköp. Du har både förståelse för och intresse av att göra goda affärer.

Tjänsten kräver att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team och att du har en förmåga att planera ditt arbete strategiskt, både på lång och kort sikt. Du bidrar till en god arbetsmiljö genom att ha en positiv inställning till ditt arbete och dina arbetskamrater. Du är Lekolars ansikte utåt och du bemöter alltid våra leverantörer och kunder på ett professionellt och positivt sätt.

Vi ser att du har minst fem års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sortiment och inköpsarbete. Troligen har du en eftergymnasial utbildning. Pedagogisk erfarenhet är meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt kommunicerar obehindrat både på engelska och på svenska.

Trivs du i en dynamisk miljö där du har stora möjligheter att vara med och sätta riktningen framåt så är detta en möjlighet för dig! Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är heltid och tillsvidare.

Placeringsort: Osby, med möjlighet att arbeta hemifrån och från vårt kontor i Malmö.

Du rapporterar till Category- & Sourcing Manager Jonas Persson.
Sänd din ansökan till job@lekolar.com, senast 2024-10-30. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Persson. Mail: jonas.persson@lekolar.com Tele: 073 – 656 98 38
Lekolar AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 oktober 2024 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar. Vi vill tänka annorlunda och vi har ambitionen att få varje unge att blomma. Vi erbjuder mer än 20 000 produkter där var och en är noga utvald för att leva upp till de pedagogiska och praktiska krav som våra kunder ställer. Vi har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland och hos oss jobbar ca 300 dedikerade och värdefulla medarbetare. Vill du bli en av oss?